06.09.2010. / 17:08

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Kosor i dalje odbija MMF: 'Nije nam potreban nitko drugi osim nas samih'

"Bez potpore sindikata, poslodavaca i lokalne zajednice program se neće provesti do kraja. Ali uz tu potporu on će se provesti i Vlada će inzistirati na provedbi tog programa bez ostatka", naglasila je Kosor

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas kako nema potrebe za dolaskom MMF-a u Hrvatsku te da se o tome u Vladi nije razmišljalo.

"Nema potrebe da dolazi MMF i nitko u Vladi o tome nikada nije razmišljao niti govorio", kazala je Kosor odgovarajući na pitanja novinara nakon što je posjetila Tvornicu duhana Rovinj u Kanfanaru te obišla gradilište hotela "Lone" u Rovinju.

Na novinarski upit o medijskim napisima i špekulacijama da bi zbog neodlučnosti u provođenju reformi Hrvatska trebala aranžman s MMF-om, premijerka Kosor je kazala kako se "loše šuška", a smatra i da nam nije potreban nitko drugi do nas samih.

"Apsolutno nije potreban nitko drugi od nas samih. Mislim da mi u Hrvatskoj, Vlada prije svega, ali zajedno s čelnicima lokalne zajednice apsolutno možemo i moramo provesti program gospodarskog oporavka", rekla je Kosor.

Ocijenila je da je program realan, ostvariv te podsjetila da je dobio potporu Svjetske banke i MMF-a te svih vodećih ekonomskih stručnjaka u Hrvatskoj.

Ali, ističe Kosor, za provedbu programa treba malo više snage i odlučnosti svih.

"Bez potpore sindikata, poslodavaca i lokalne zajednice program se neće provesti do kraja. Ali uz tu potporu on će se provesti i Vlada će inzistirati na provedbi tog programa bez ostatka", naglasila je Kosor.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 06.09.10. 18:22

GLUPAČA! Oni koji su prihvatili pomoć MMF-a već bilježe porast BDP-a. Jasno je da ne žele kad onda neće moći muljati i krasti nego bi sve morali davati MMF-u na uvid. Lopovi!


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 06.09.10. 18:47

Upravo tako.Drzavni aparat je preglomazan,privreda nemoze podnijeti taj teret Dolaskom MMF-a broj radnika u drzavnoj administraciji ce se prepoloviti ili ce raditi za upola manje (sto je u stvari i realna cijena rada za zaposlene u drzavnim sluzbama)Sjecam se davnih 80-tih kada sam i ja radio u drzavnim organima.Bilo nas je toliko puno da niko ama bas nitko nije mogao imati puno radno vrijeme,i svi redom smo poslije pauze u 11 nalazili "rad na terenu" tj.isli doma.Ne mislim da se Hrvatska ista promjenila na bolje sto se toga tice


registracija
27/7/09

verina, 06.09.10. 23:37

S njom nam je definitivno zagarantirana propast. Nitko u Vladi nije razmišljao ne samo o MMF-u, nego ni o izlasku iz krize. Oni uopće ne razmišljaju. Oni kradu i prodaju maglu, Još su pritom bahati, umjesto da se sakriju u mišju rupu...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika