06.09.2010. / 21:22

Autor: Ana Smrečki

Odluka o referendumu za desetak dana: Moguća čak i arbitraža Ustavnog suda

Slikovito pojašnjava da je suglasno određen jedan time-out, kako bi se izmeđuostalog razmotrio prijedlog Odbora da Ustavni sud arbitrira po pitanju referenduma

Za razliku od predsjednika Josipovića koji smatra da se Hrvatska nalazi u političkoj krizi, Šeks ističe da je riječ o krizi dijalogaZa razliku od predsjednika Josipovića koji smatra da se Hrvatska nalazi u političkoj krizi, Šeks ističe da je riječ o krizi dijalogaJoš nije donesena odluka o raspisivanju referenduma za izmjene Zakona o radu. Hoće li se i kada referendum raspisati nije poznato. Sjednica saborski odbora za Ustav koja se danas bavila tim pitanjem je prekinuta, a predsjednik tog odbora Vladimir Šeks najavio je njezin nastavak u dogledno vrijeme.

U razgovoru za Dnevnik Nove TV Šeks je naglasio kako nema osnove za provođenjem referenduma budući da ga je Vlada povukla iz saborske procedure. Smatra da se time otvara novi prostor za socijalni dijalog, koji bi mogao iznjedriti bolje rješenje. Šeks ocjenjuje da je na istom tragu predsjednik Josipović koji zagovara socijalni dijalog čime bi se izbjegao referendum.

Slikovito pojašnjava da je suglasno određen jedan time-out, kako bi se izmeđuostalog razmotrio prijedlog Odbora da Ustavni sud arbitrira po pitanju referenduma. Smatra da će odluka o referendumu biti donesena za desetak dana, unutar kojih će se obaviti konzultacije unutar parlamenta. Odbor će tek dana uputiti konačnu odluku u saborske klupe.

Na spekulacije da je HDZ odustao od referenduma zbog političkih razloga, ponajviše iz razloga što se bliže parlamentarni izbori, Šeks je odgovorio da HDZ nikada nije bio protiv provođenja referenduma, poručujući da će ta odluka biti prepuštena Saboru. Iako i sam priznaje da je HDZ većina u Saboru, poručuje da se Ustav mora poštivati.

Za razliku od predsjednika Josipovića koji smatra da se Hrvatska nalazi u političkoj krizi, Šeks ističe da je riječ o krizi dijaloga. Pojašnjava da se predsjednik zalaže za isti taj dijalog, kojim bi se na kraju trebao nadomjestiti sporni referendum koji bi se odnosio na izmjene Zakona o radu.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
27/7/09

verina, 06.09.10. 23:29

Neš' ti Ustavnog suda! Zbilja bi bilo teško pogoditi kakvu bi oni odluku donijeli...


registracija
2/12/09

gromco, 07.09.10. 12:36

dokle god shexa u vrhu nikad pravde. dvajs god glavni creator ustava i zakona. a zna se kome su isti namjenjeni. obitcnom tcovjeku sigurno nisu...
bitch


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika