07.09.2010. / 13:12

Autor: Nacionalova redakcija

'Oštetili su mi auto na Jadranu, vraćam se s Yugom u bojama srpske zastave'

"Smatram sebe slobodnim čovjekom, mislim da mi je sloboda kretanja zagarantirana i ono što mi je najvažnije - nitko od mediokriteta s bilo koje strane i pod bilo kojim barjakom neće me dovesti u situaciju u kojoj mi ograničava slobodu kretanja"

Foto: Screenshot B92Foto: Screenshot B92Ogorčen činjenicom da su mu za recentnog posjeta Jadranu zbog registracije dva puta oštetili automobil, vlasnik i glavni urednik Televizije TNT iz Bele Crkve Stefan Cvetković odlučio se na kreativan način prosvjedovati protiv onih koji 'na obje strane granice ne žele da se stvari vrate u normalu'. Cvetković se naime odlučio vratiti na hrvatsku obalu, ali ovaj puta sa Yugom, kojeg će prije toga obojati u boje srpske zastave. "Policajci su bili vrlo ljubazni, izrazili su svoje žaljenje što se to dogodilo. Bilo im je jako neugodno. Nakon što su mi probušene gume, shvatio sam da nisam dobrodošao u Hrvatskoj te sam otišao", ispričao je Cvetković, kojem su u razmaku od samo dva dana u Cavtatu i Dubrovniku razbili far i probušili sve četiri gume.

"Odlučio sam krenuti u akciju Yugom obojanim u boje srpske zastave s beogradskim tablicama na kojemu će pisati: ´Ja sam auto iz Srbije, ali nisam ništa kriv, vozi me čovjek, a ne Srbin ili Hrvat´. Četiri web kamere prenosit će direktno što se događa na tom putu po hrvatskoj obali. Ne želim nikoga provocirati, to je jedna vrsta prosvjeda protiv nerazumnog ponašanja", rekao je Cvetković u razgovoru za Danas.

"Smatram sebe slobodnim čovjekom, mislim da mi je sloboda kretanja zagarantirana i ono što mi je najvažnije - nitko od mediokriteta s bilo koje strane i pod bilo kojim barjakom neće me dovesti u situaciju u kojoj mi ograničava slobodu kretanja", zaključio je Cvetković.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 07.09.10. 17:39

bravo svaka čast


registracija
7/1/09

maggiore, 07.09.10. 21:58

Vrlo iskreno a i vrlo naivno!
Nemoj to raditi sada.Mozda za 5-6 godina, ali bez zastave, samo sa tablicama!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika