07.09.2010. / 16:27

Autor: Hina

Dubai Holding ponovno odgodio otplatu zajma

Dubai Holding objavio je da su "sve stranke pristale na novo produljenje" kreditne linije. Otplata je odgođena i u srpnju

Dubai Holding mora vratiti više od 500 milijuna dolara (Reuters)Dubai Holding mora vratiti više od 500 milijuna dolara (Reuters)Dubai Holding objavio je u utorak da će ponovno odgoditi plaćanje kredita od 555 milijuna dolara, i to do kraja studenog.

Ta kompanija spada među tri glavne tvrtke u državnom vlasništvu koje pritišće veliki teret duga. Preostale su dvije Dubai World i Investment Corporation of Dubai.

"Odgoda je potrebna kako bi se svim uključenim stranama omogućilo postizanje dogovora o produljenju dugoročne kreditne linije", priopćila je kompanija na dan dospijeća rate kredita.

Dubai Holding objavio je da su "sve stranke pristale na novo produljenje" kreditne linije. Otplata je odgođena i u srpnju.

Prošle je godine grad-država Dubai izazvao pravu buru na tržištima zemalja u Perzijskom zaljevu nakon što je Dubai World najavio moratorij na otplatu oko 26 milijardi dolara duga kojeg otada pokušava restrukturirati.

Vezane vijesti

Mezhibovskij vlasnik 22,7 posto dionica IGH

Mezhibovskij vlasnik 22,7 posto dionica IGH

Institut građevinarstva Hrvatske prodao je investitorima više od 80 milijuna kuna novih dionica, koji su postali vlasnicima 40 posto temeljnoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika