07.09.2010. / 16:48

Autor: Vedrana Rudan

Josipoviću, što nam je skrivila jadna Makedonija da joj šaljemo Kramarića!?

Upravo je nevjerojatno da baš Kramarić ima oko sokolovo kad treba vidjeti grijehe Albanaca a dok su srpski civili za vrijeme njegovog gradonačelnikovanja pili kiselinu iz akumulatora i bacani u rijeku ruku okovanih žicom, gospodin Kramarić je bio potpuno slijep

Vedrana RudanVedrana RudanTo je jače od mene, Josipović mi se sviđa. Nimalo ne liči na histeričnog Tuđmana a nema dodirnih točaka ni sa “duhovitim” Mesićem. Djeluje poput ribe spremljene na lešo, životinje od koje nikome ne prijeti baš nikakva opasnost. Dapače, kad je pojedeš osjećaš se bolje. A onda, odjednom, kuhana riba zamaše kuhanim repom i tresne te u lice. Josipović se dogovorio sa Kosor i po kazni Kramarića sa Kosova šutnuo u Skopje da tamo predstavlja Hrvatsku. Zašto?

Zato jer je Kramarić, ratni gradonačelnik Osijeka, u slavonskom “Tjedniku” “pisao o Kosovu rječnikom neprimjerenim za diplomaciju a pogotovo neprimjerenim za veleposlanika koji u toj zemlji obavlja svoju dužnost”. To su riječi gospodina Jandrokovića našega ministra vanjskih poslova od koga je Kramarić dobio ukor pred isključenje. U Slobodnoj Dalmaciji od 15.srpnja ove godine autor Šenol Selimović citira Kramarića. Albanci “su potkupljivi, skloni nepotizmu, obožavaju namještene natječaje, privilegije i lagodan život.”

Upravo je nevjerojatno da baš Kramarić ima oko sokolovo kad treba vidjeti grijehe Albanaca a dok su srpski civili za vrijeme njegovog gradonačelnikovanja pili kiselinu iz akumulatora i bacani u rijeku ruku okovanih žicom, gospodin Kramarić je bio potpuno slijep, a na sudu je kao svjedok izjavio: “Nisam se miješao u poslove u koje se ne razumijem, u organizaciju vojnog ili policijskog posla, nego sam to prepuštao ljudima koji su za to bili odgovorni.” Čovjek bi pomislio da će ovih dana samokritičnom Kramariću pasti na pamet da se baš ne bi smio baviti diplomacijom, poslom u koji se ne razumije. Ništa od toga. A sad jedna crtica iz života gospodina Kramarića o kojoj se malo zna. Oni koji o njoj sve znaju ne govore ali hoće ako bude trebalo. Albanci, između ostaloga, “obožavaju namještene natječaje”. Vidi, vidi. Da li se gospodin Kramarić sjeća jedne gospođe?

Tada je bila nešto na Pravnom fakultetu. U to je vrijeme postojao zakon po kome suci Ustavnog suda moraju biti redovni sveučilišni profesori što gospođa nije bila. Moralna vertikala Kramarić je uz pomoć još jedne moralne vertikale, danas pokojne, učinio sve da se zakon promijeni pa danas u Ustavnom sudu ne moraju sjediti samo oni koji su bili redovni sveučilišni profesori nego i gospođe koja se u pravo vrijeme i na pravom mjestu i u pravoj pozi nalaze sa moćnom gospodom.

Toliko o pokvarenim Albancima. Naravno da ovo nije priča o Kramariću i njegovom liku i djelu. Svi znamo tko je taj gospodin. Ovo je priča o Josipoviću koji nam prodaje muda za bubrege. Ako je netko nedostojan da nas predstavlja na Kosovu zašto je podoban da nas predstavlja u Makedoniji? Što nam je skrivila jadna Makedonija?

Rudan.info

Vezane vijesti

"Dabogda te majka rodila": Beskompromisno o tabu temama

"Dabogda te majka rodila": Beskompromisno o tabu temama

U subotu 31. ožujka 2012. u riječkom HKD Teatru održat će se premijera predstave "Dabogda te majka rodila", nastale prema istoimenom romanu Vedrane… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 07.09.10. 18:20

Svaka cast Vedrana! Taj Kramaric, taj ljigavac je taman po mjeri hrvatske politicke scene. Iznenadjuje me da i Josipovic sve vise tone i postaje susta suprotnost onome sto smo od njega ocekivali. A, Kosor? Na nju i ne treba trositi rijeci oko ovog slucaja, jer "mister: flu, fra,bra, tra" je ionako njihov igrac.


registracija
20/5/09

BXLCRO, 07.09.10. 19:43

Posalji ga za konzula u Sibir tako da se rukuje sa prvim susjedom - medvjedom na santi leda;Ha!Ha!


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 08.09.10. 00:19

bravo vedrana. Taj kramaric je takav ljigavac da ga u osijeku nitko bas nitko ne moze svariti. zato je otisao u diplomaciju, jer se u osijeku ne moze nigdje pojaviti od stida. Nezna nista ni raditi, Josipovic bi se trebao suprostaviti takvom kramaricu, pa ima tu u boljih ljudi.


registracija
15/11/06

rimaz, 08.09.10. 07:56

Vedrana Rudan vs Jevreji,
Zlatko Kramarić vs Albanci.
Tko ovdje koga. Mislim da se g-đa Rudan nebi trebala klizati na tankom ledu. Seks i sve iza seksa bi trebala biti njena tema. Tu je doma.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 08.09.10. 10:31

rimaz mislim da bi ti nesto trebao nauciti o komentarima prije nego sto pocnes pisati. Nikoga ne zanima sto ti osobno mislis, vec samo kakve argumente imas da podupires svoja misljenja. Prezentirao si nula argumenata tako da imas misljenje nula.


registracija
28/2/08

lepiaf, 08.09.10. 23:32

vedrana je diskvalificirala josipovicevu "pravednost" sah-mat komentarom. ocito je da se on po nicemu ne razlikuje od nama "omiljenih" politicara....


registracija
15/11/06

rimaz, 09.09.10. 21:50

ankicascreiber, G-đa Rudan je prije izvjesnog vremena bila na tankom ledu zbog svoje izjave o Jevrejima. To je učinio i Kramarić prema Albancima. I sada se pitam, tko koga ovdje? I dalje mislim da je vrlo licemjerno od g-đe Rudan pisati o ovakvoj temi. Inače, svi komentari su nečija mišljenja. Tako i ti ankicascreiber imaš svoje mišljenje o mom mišljenju. To me raduje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika