08.09.2010. / 09:12

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

'Ako se Sanader ne odazove svjedočenju u slučaju Ina, mogao bi u zatvor'

"Slat će mu poziv sve do kraja rada Povjerenstva, dakle do 23. listopada - rekla je Zgrebec. No, ako Sanader primi poziv, a ne odazove mu se, mogao bi biti kažnjen zatvorom do čak pet godina"

Bivši premijer Ivo SanaderBivši premijer Ivo SanaderNeizvjesno je da li će Ivo Sanader u utorak u 14 sati svjedočiti pred Povjerenstvom za Inu, koje istražuje sve okolnosti privatizacije naše najveće naftne kompanije, piše Jutarnji list. To bi se moglo zaključiti i temeljem činjenice da je Sanader jedini od sedmorice glavnih aktera privatizacije Ine, kojemu je poslan poziv za svjedočenje, a da natrag nije stigla povratnica koja potvrđuje uručenje toga poziva. Zagrebački list piše kako to jedino može značiti da je Sanader, ukoliko nije primio poziv, još uvijek izvan Zagreba, vjerojatno u SAD-u, gdje boravi od sredine kolovoza.

U slučaju da se Povjerenstvu vrati neuručen poziv, čelnica tog tijela, SDP-ovka Dragica Zgrebec najavljuje da će mu poziv poslati ponovo, i to sa zakazanim novim terminom za svjedočenje. "Slat će mu poziv sve do kraja rada Povjerenstva, dakle do 23. listopada - rekla je Zgrebec. No, ako Sanader primi poziv, a ne odazove mu se, mogao bi biti kažnjen zatvorom do čak pet godina", veli Jutarnjem listu Dragica Zgrebec, pozivajući se na članak 25. Zakona o istražnim povjerenstvima. Kako je već otprije najavljeno, sjednica počinje u ponedjeljak 13. rujna, kada je predviđeno davanje iskaza odgovornih iz razdoblja kada se prodavalo 25 posto plus jedna dionica Ine.

Iskaze bi trebali dati bivši potpredsjednik Vlade i predsjednik nadzornog odbora Ine Slavko Linić, tadašnji ministar gospodarstva Ljubo Jurčić koji je operativno radio u pregovorima i na ugovoru o prodaji te Tomislav Dragičević, dugogodišnji predsjednik uprave Ine. Sutradan, 14. rujna, o preostalom dijelu privatizacije, od 2003. do 2009. te plinskog poslovanja, iskaze bi trebali dati sadašnji potpredsjednik Vlade i ministar financija te predsjednik nadzornog odbora Ine Ivan Šuker. Pozvani su i bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec koji je operativno sudjelovao na izmjeni ugovora koji se odnose na dioničare, tadašnji predsjednik Vlade Ivo Sanader te sadašnji predsjednik uprave Ine i član nadzornog odbora Zoltan Aldott.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
25/6/10

uran54, 08.09.10. 09:20

Sanader će u zatvor ako se ne odazove na sudski poziv ?Bože mili tko je tu lud?


registracija
1/1/70

, 08.09.10. 10:08

Bajic je tvoj zastitnik. Ako Bg da,docice vrijeme kad ces ti s Bajicem dijeliti istu celiju.


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 09.09.10. 00:46

Ako se Mr.Rolex izvuce iz ovoga Bajica treba objesiti za j..a


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika