08.09.2010. / 09:22

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Godišnjica napada: 'Spaljivanje Kurana opasni idiotizam koji će izazvati gnjev Muslimana'

Akcija spaljivanja Kurana, kako to planira napraviti jedna američka crkva povodom obilježavanja godišnjice napada 11. rujna, bilo bi "idiotsko i opasno", izjavio je u utorak američki ministar pravosuđa Eric Holder.

Američki ministar pravosuđa Eric HolderAmerički ministar pravosuđa Eric HolderAkcija spaljivanja Kurana, kako to planira napraviti jedna američka crkva povodom obilježavanja godišnjice napada 11. rujna, bilo bi "idiotsko i opasno", izjavio je u utorak američki ministar pravosuđa Eric Holder.

"Dove World Outreach Center", kršćanska fundamentalistička skupina sa sjedištem u Gainesvilleu na Floridi, otprije poznata po svojim protuislamskim stajalištima, proglasila je 11. rujna "međunarodnim danom spaljivanja" Kurana. Pozvala je svoje članove, ali i ostale kršćane, da javno spale po jedan primjerak svete islamske knjige.

"Holder je rekao, citiram ga, projekt u Gainesvilleu je 'idiotski i opasan'", kazala je novinarima Farhana Khera, predstavnica muslimanske zajednice u SAD-u nakon sastanka organiziranog s vjerskim čelnicima u američkom ministarstvu pravosuđa, prenosi AFP.

Američka državna tajnica Hillary Clinton također se usprotivila toj ideji, nazvavši je "sramotnom", prenosi dpa. Poziv Dove World Outreach centra izazvao je zgražanje u SAD-u i osudu svih vjerskih čelnika.

Svoju zabrinutost posljedicama spaljivanja Kurana i gnjeva koji će to izazvati u islamskom svijetu izrazio je NATO i zapovjednik međunarodnih snaga u Afganistanu general David Petraeus.

Vezane vijesti

U Afganistanu novi prosvjedi zbog spaljivanja Kurana

U Afganistanu novi prosvjedi zbog spaljivanja Kurana

Stotine Afganistanaca u srijedu su opet silovito prosvjedovale u Kabulu i u Džalalabadu, na istoku zemlje, uz povike "Smrt Americi", bijesni zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika