08.09.2010. / 18:32

Autor: Nacionalova redakcija

Ipak je živ: Beogradski sud nije proglasio Ratka Mladića mrtvim

Obitelj Ratka Mladića tvrdi kako najtraženijeg srpskog bjegunca nitko nije vidio sedam godina te da "kao vrlo bolestan čovjek" nije mogao preživjeti bez stalne liječničke pomoći. Mladić je od kuće otišao u svibnju 2002. godine

Ratko MladićRatko MladićPrvi osnovni sud u Beogradu odbacio je zahtjev da se haški bjegunac Ratko Mladić proglasi mrtvim, koji je 16. lipnja ove godine podnijela njegova obitelj.

Glasnogovornica tog suda Gordana Vuković rekla je za B92 da je sud rješenje o odbacivanju zahtjeva doneo 28. lipnja zbog procduralnih nedostataka u zahtjevu.

Ona je rekla i da na to rešenje nije podnesena nikakva žalba.

"Rješenje o odbacivanju postalo je pravomoćno i predmet je arhiviran, ali kako o toj stvari nije meritorno odlučivano, već je zahtjev odbijen zbog proceduralnih razloga, Mladićeva obitelj ima pravo sudu podnijeti novi zahtjev", kazala je Vuković.

Obitelj Ratka Mladića tvrdi kako najtraženijeg srpskog bjegunca nitko nije vidio sedam godina te da "kao vrlo bolestan čovjek" nije mogao preživjeti bez stalne liječničke pomoći. Mladić je od kuće otišao u svibnju 2002. godine.

U zahtjevu je navedeno kako postoje saznanja da se još neko vrijeme skrivao po vojnim objektima u Beogradu. Sudu je predloženo i da pogleda Mladićevu medicinsku dokumentaciju iz Vojno-medicinske akademije gdje se liječio. Obitelj haškog optuženika tvrdi kako je Mladić 2006. godine imao moždani udar, a kasnije i probleme sa srcem i trbuhom.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
30/8/10

DarkoUSA, 08.09.10. 22:27

Mozda je i on na turistickom putovanju u SAD


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika