09.09.2010. / 11:03

Autor: Nacionalova redakcija

Sanader dobio posao u New Yorku: Postaje suradnik poznatog Instituta Harriman

Još nije poznato koju će plaću Sanader dobiti od Instituta Harriman, a ne zna se ni gdje će živjeti. U New Yorku je hotelski smještaj poprilično skup za naše prilike, pogotovo što bivši premijer voli skupe hotele na Manhattanu

Premijer Ivo Sanader održao je predavanje na Columbia sveučilistu 03.06.2009. Photo: Jadranka Jureško Kero/Večernji listPremijer Ivo Sanader održao je predavanje na Columbia sveučilistu 03.06.2009. Photo: Jadranka Jureško Kero/Večernji listBivši premijer Sanader ponovno je u fokusu zanimanja javnosti. Naime, kako piše Večernji list on pakira kofere za New York gdje će postati predavač s područja političkih znanosti i šef znanstveno-istraživačkog tima o jugoistočnoj Europi. I dok ga u Domovini 'deru' sa svih strana, na Institutu su ponosni što će Sanader postati član njihovog znanstvenog i istraživačkog tima.

On će tako od rujna predvoditi novoformiranu znanstvenu grupu koja će proučavati završne procese integracije jugoistoka Europe u Europsku uniju i sve zadaće koje se moraju riješiti na tom putu. Stigla je i njegova štura reakcija. U svojoj osebujnoj političkoj karijeri, novi posao vidi kao veliku čast i izazov. Za sada nije poznato na čiji je način (odnosno preporuku) Sanader dobio postao na jednom od najprestižnijih Sveučilišta u SAD-u, čija je dosadašnja politika angažiranja suradnika bila strogi odabir pojedinaca u redovima europskih i američkih političara. Ipak, pojedini mediji pišu kako Sanader svoj najnoviji angažman ima zahvaliti kontaktima i poznanstvima u Republikanskoj stranci.

Također, još nije poznato koju će plaću Sanader dobiti od Instituta Harriman, a ne zna se ni gdje će živjeti. U New Yorku je hotelski smještaj poprilično skup za naše prilike, pogotovo što bivši premijer voli skupe hotele na Manhattanu. Za najam stana mjesečno bi trebao iskeširati više od 5 tisuća dolara, pa nije ni isključena opcija da živi u stanu kćerke Petre.

Na Sveučilištu Columbia bivši hrvatski kancelar održao je predavanje dva puta: prvi mu je bio u rujnu 2006. godine na Forumu svjetskih lidera kada je govorio o euro-atlantskim integracijama, dok je drugi puta Sanader tamo predavao u lipnju 2009. (perspektive novih NATO saveznika), nepunih mjesec dana prije nego što će abdicirati sa premijerske pozicije.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
26/7/09

odredjen, 09.09.10. 00:37

dok ga ne skuze...


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 09.09.10. 00:48

Skuzili su oni njega .Washington post pise da ima oko 800 tajnih racuna.Trebace Amerima malo vise vremena da ga opuhaju.


registracija
3/9/10

mudroser, 09.09.10. 01:00

Pa ovo je sramno za Hrvatsku. Sto radi nasa diplomatija? Zasto ne dostave izvjesca State departmentu o "uspjesima" ovog politicara?
Sto ce ljudi u svjetu misliti o nama?


registracija
14/11/07

laufer, 09.09.10. 08:38

Neka njega tamo.
Samo da nije na našoj grbi.
Kamo sreće da za njim odu još neki... i skinu nam se sa grbače.
Zapravo, puno njih.


registracija
7/1/09

maggiore, 09.09.10. 10:47

Gdje je problem???
Legalno je izabran od naroda!! Legalno je "pobjegao"!!
Ima , ima on shta prichati i predavati Amerima.
Ameri su, u odnosu na balkansku pamet (i lukavstvo), vrlo naivni!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika