09.09.2010. / 12:54

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Video krvoprolića u Rusiji: Najmanje 15 mrtvih u eksploziji automobila bombe

Sjeverna Osetija nalazi se u problematičnoj ruskoj regiji Sjevernog Kavkaza i sjeverno od gruzijske regije Južne Osetije, oko koje su Moskva i Tbilisi vodili rat u kolovozu 2008

U eksploziji na tržnici poginulo je pet osoba (Foto: Reuters)U eksploziji na tržnici poginulo je pet osoba (Foto: Reuters)Najmanje 15 osoba poginulo je, a između 40 i 80 ih je ozlijeđeno u četvrtak u eksploziji automobila bombe na središnjoj tržnici u južnom ruskom gradu Vladikavkazu u Sjevernoj Osetiji, javljaju ruski mediji.

Prema prvim informacijama eksplodirao je automobil u kojemu je bilo 30-40 kilograma eksploziva. Bombu je aktivirao samoubojica čiji je leš pronađen bez glave.

"Tamo je i drugi automobil u kojemu bi mogla biti eksplozivna naprava. Evakuiramo ljude", izjavio je izvor u policiji. U izvješćima se navodi da je eksplozija bila toliko snažna da je oštetila obližnje zgrade. Na mjesto eksplozije izašli su policija i vatrogasci.

Sjeverna Osetija nalazi se u problematičnoj ruskoj regiji Sjevernog Kavkaza i sjeverno od gruzijske regije Južne Osetije, oko koje su Moskva i Tbilisi vodili rat u kolovozu 2008.

Riječ je o jednom od najgorih terorističkih udara u Sjevernom Kavkazu te najozbiljnijem u regiji od kada su dvije eksplozije u Dagestanu u travnju ubile 12 ljudi. U Sjevernoj se Osetiji 2004. dogodila i talačka kriza u Beslanu kada su čečenski teroristi prvog dana školske godine izvršili napad na osnovnu školu. Opsada je završila krvoprolićem u kojem je poginulo čak 330 osoba, od kojih su većina bila djeca.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika