09.09.2010. / 16:12

Autor: Nacionalova redakcija

'Achtung alarm': Kako se ponašati u slučaju opasnosti?

Riječ je o jednosatnoj vožnji vatrogasnim vozilom najužim centrom grada, za vrijeme koje su članovi Montažstroja megafonskom eksplozijom upućivali građane kako ispravno postupati u slučaju opasnosti

Poslije točno 20 godina Montažstroj u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, Operacijom Grad i festivalom Perforacije obnavlja umjetničku akciju "Achtung Alarm!".

Riječ je o jednosatnoj vožnji vatrogasnim vozilom najužim centrom grada, za vrijeme koje su članovi Montažstroja megafonskom eksplozijom upućivali građane kako ispravno postupati u slučaju opasnosti. U obnavljanju akcije sudjeluju dvije generacije Montažstroja: originalna postava iz 1990. i nova postava iz predstave "Generacija 91-95".

Vožnja će početi 11. rujna, odnosno na dan koji je obilježio događaj koji je nepovratno izmijenio tijek svjetske povijesti ispred ulaza u ZeKaeM u Teslinoj u 12 sati, a ključni punktovi rute su Zrinjevac, Kvaternikov trg, Trg bana Jelačića i Trg maršala Tita.

'Achtung alarm! 2.0' sastavni je dio obnovljenog projekta 'Vatrotehna 2.0', u sklopu kojeg je tijekom rujna 2010. predviđeno još niz umjetničkih intervencija u javnom prostoru. Sve ove akcije poseban su program ovogodišnje Operacije Grad, a ujedno su i najava Tjedna izvedbenih umjetnosti Perforacije. 'Vatrotehna 2.0' premijerno će biti izvedena 10. listopada 2010. u Zagrebačkom kazalištu mladih

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika