10.09.2010. / 08:12

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Iz policijskog skladišta na crno tržište: Skladištar MUP-a ukrao 549 pištolja

"U ovoj fazi, pošto se kriminalističko istraživanje širi, odnosno obuhvatit će vjerojatno više osoba ne bi izlazila s više detalja", izjavila je glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Jelena Bikić

S 549 primjeraka pištolja inače se može osobnim oružjem naoružati čitava jedna pozamašna bojna (Foto: Pixsell)S 549 primjeraka pištolja inače se može osobnim oružjem naoružati čitava jedna pozamašna bojna (Foto: Pixsell)Više od 500 pištolja nestalo je iz policijskog skladišta u zagrebačkom Soblincu, izvijestila je sinoć Hrvatska televizija u Dnevniku 3.

Kriminalističko istraživanje provedeno je nad tri osobe, od kojih je jedna zaposlenik MUP-a, navodi HTV.

Policija ne želi izlaziti s više detalja dok ne završi kriminalistička istraga.

"U ovoj fazi, pošto se kriminalističko istraživanje širi, odnosno obuhvatit će vjerojatno više osoba ne bi izlazila s više detalja", izjavila je glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Jelena Bikić.

Najavila je da će policija o svemu detaljnije izvijestiti javnost kad dovrši kriminalističko istraživanje.

Riječki Novi list piše kako je uhićeni Žarko V. zaposlenik MUP-a i skladištar, koji je prema kaznenoj prijavi krao pištolje i davao ih dalje u preprodaju. Osim njega, uhićeni su i Goran J. i Boris Š., koje se tereti za preprodaju po nekoliko primjeraka iz Žarkovog kontigenta.

Uskoro bi trebalo biti još uhićenja, jer policija nastavlja kriminalističku obradu, nastojeći doći do ljudi koji su sudjelovali u ovom lancu trgovine oružjem, kao i do onih koji su barem tri godine loše nadzirali skladište.Zanimljiv je i način na koji je ova rabota otkrivena. Postupajući po jednoj kaznenoj prijavi, PU primorsko-goranska pretražila je jednu kuću u Gorskom kotaru te su pronašli pištolj. Provjerom serijskog broja oružja utvrđeno je da se radi o policijskom pištolju koji se službeno nalazi u Soblincu.

Nakon toga je pokrenuta istraga koja je dovela do uhićenja Žarka V. i za sada dvojice kompanjona. Ono što zabrinjava je očigledna činjenica da MUP od 2006. godine nije proveo nikakvu provjeru i inventuru svog skladišta. S 549 primjeraka pištolja inače se može osobnim oružjem naoružati čitava jedna pozamašna bojna.

Kako se doznaje, dio nestalog oružja bio je zaplijenjen u akciji »Zbogom oružje« i sličnim predajama oružja, dok je dio bio službeno policijsko naoružanje. Skladište u Soblincu policija inače uglavnom koristi za skladištenje oružja dobrovoljno predanog od građana, oružja zaplijenjenog u kaznenim djelima, te starijeg policijskog naoružanja.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 10.09.10. 09:05

Vrh ledenog brijega.


registracija
15/8/10

bigred1, 10.09.10. 09:33

zato i naša policija brzo rješava kriminalna djela jer u njima i sudjeluje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika