10.09.2010. / 12:32

Autor: Hina

Dubai World postigao formalni dogovor s vjerovnicima o restrukturiranju duga

Objava je ponovno potpirila strahovanja da je svjetski financijski sustav i dalje izložen ogromnim razinama duga koji neće u cijelosti biti vraćen kao što se obećavalo

Vlasnici su uspjeli dogovoriti restrukturiranje dugaVlasnici su uspjeli dogovoriti restrukturiranje dugaDržavni konglomerat Dubai World postigao je formalni dogovor s više od 99 posto vjerovnika o restrukturiranju oko 24,9 milijardi dolara duga, objavila je u petak vlada u Dubaiju.

"Vlada Dubaija i dalje će biti angažiran dioničar koji će pružati potporu tvrtki", stoji u službenom priopćenju vlade.

U odvojenom je priopćenju Dubai World objavio da je dobro pozicioniran za zaključivanje sporazuma o restrukturiranje duga u predstojećim tjednima.

Dubai World nastojao je pridobiti potporu 73 banke-vjerovnika za predloženi plan restrukturiranja duga, iznesen u ožujku. Tvrtka je tim planom vjerovnicima ponudila povrat cijele glavnice preostalih rata kredita u razdoblju od pet do osam godina, uz čitav niz opcija povrata. Neki su pak bankari kritizirali ponuđenu kamatu u početnoj vrijednosti od jedan posto kao previše nisku.

Priopćenjem o dogovoru s velikom većinom vjerovnika tvrtka zapravo priznaje da nema gotovine za podmirivanje svih računa. Objava je ponovno potpirila strahovanja da je svjetski financijski sustav i dalje izložen ogromnim razinama duga koji neće u cijelosti biti vraćen kao što se obećavalo.

Vezane vijesti

Posljednji kredit HEP-u za pokrivanje gubitaka

Posljednji kredit HEP-u za pokrivanje gubitaka

Vlada je na današnjoj sjednici odobrila Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) podizanje kratkoročnog kredita od 400 milijuna kuna za pokrivanje gubitaka u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika