10.09.2010. / 21:44

Autor: Ana Smrečki

Neočekivani preokret u Banskim dvorima: Vlada iznenada pronašla novac za studente

Vlada, navodno u proračunu za 2011. godinu planira osigurati 100 milijuna kuna, koliko je potrebno novca za diplomske studije. Istodobno, ovogodišnjim rebalansom osiguran je novac koji se duguje sveučilištima za ovogodišnje diplomce

Studentski prosvjedi u našoj su zemlji postali gotovo svakodnevnicaStudentski prosvjedi u našoj su zemlji postali gotovo svakodnevnicaNakon što su se u medijima pojavile informacije da Ministarstvo obrazovanja nastoji izbjeći financiranje četvrte i pete godine studija, na Markovom trgu došlo je do preokreta. Diplomski studiji ipak će biti besplatni, tako piše Večernji list.

Vlada, navodno u proračunu za 2011. godinu planira osigurati 100 milijuna kuna, koliko je potrebno novca za diplomske studije. Istodobno, ovogodišnjim rebalansom osiguran je novac koji se duguje sveučilištima za ovogodišnje diplomce.

Službenih informacija iz ministarstva Radovana Fuchsa još nema. Čeka se ponedjeljak i sjednica Rektorskog zbora na kojoj bi trebale biti objelodanjene sve važne odluke. U međuvremenu studenti najavljuju nove prosvjede, ali i odustajanje od školovanja.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 10.09.10. 22:04

Po sistemu "ne talasaj"!Trenutno nije zdravo.Gasi svaku varnicu kako znaš i umiješ.A donori?Ima ih sve manje,kao i love,no još se nađe koja lovica.Pa "štedilo"se već 20-ak godinica pustih.Ima se dakle.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika