13.09.2010. / 11:09

Autor: Sanija Hasanić

Život s dvoje teško bolesne djece i 3000 kuna mjesečno

Peteročlana obitelj Ljubić iz mjesta Batrina kraj Nove Kapele bori se s teškim bolestima dvojice sinova, 14-godišnjeg Ivana i 9-godišnjeg Fabijana. Ivan je obolio od tumora na mozgu, do sada je operiran dva puta i prošao je devet kemoterapija, a čeka ga još osam. Njegov pet godina mlađi brat Fabijan koji boluje od epilepsije nalazi se na liječenju u Dječjoj bolnici u Klaićevoj

Slavko i Irma Ljubić s bolesnim sinovima Ivanom, Fabijanom i trogodišnjim, na svu sreću zdravim, RafaelomSlavko i Irma Ljubić s bolesnim sinovima Ivanom, Fabijanom i trogodišnjim, na svu sreću zdravim, RafaelomIvan Ljubić ima 14 godina, a njegov brat Fabijan devet godina. Obojica su ozbiljno bolesni, Ivan se trenutno liječi u Dječjoj klinici Zagreb od tumora na mozgu, a Fabijan ima epilepsiju. Dječaci imaju još jednog brata, malenog trogodišnjeg Rafaela koji je, na svu sreću zdrav.

Kako je ispričao otac trojice dječaka, Slavko Ljubić, ova peteročlana obitelj iz mjesta Batrina kraj Nove Kapele, u ozbiljnoj je financijskoj stisci. Slavko je u vojnoj invalidskoj mirovini od koje mu, nakon što otplati sve kredite, ostane nešto više od tisuću kuna, a njegova supruga Irma prima 1 600 kuna porodiljne naknade.

" Nas petero mjesečno za život imamo iznos manji od tri tisuće kuna na raspolaganju. Takav način preživljavanja je čisto mađioničarstvo. A otkako smo doznali da je naš Ivan ozbiljno bolestan sve je dvostruko teže", ispričao je Slavko Ljubić.

Ivan se tri tjedna prije Badnjaka prošle godine počeo sve češće žaliti na glavobolju praćenu povraćanjem. Kako je ispričao njegov otac Slavko, posjeo je svog sina u automobil i odvezao liječnicima u Požegu: " Bilo je to vrijeme svinjske gripe pa su liječnici sumnjali da Ivan ima gripu i liječili ga protiv toga. Njegovi simptomi se nisu mijenjali i ja sam na koncu otišao na pedijatriju gdje su Ivanu nakon snimka glave otkrili da ima veliki tumor na mozgu. Ivan je na sam Badnjak u KBC Zagreb prvi put operiran", ispričao je Ivanov otac Slavko Ljubić.

Samo tjedan dana kasnije, priča dalje Slavko Ljubić, njegov je sin ponovno završio na operacijskom stolu jer mu se na mjestu gdje je bio tumor stvorio veliki hematom. Sada Ivan prima kemoterapije, do sada bio devet puta i čeka ga njih još osam. "Ja sam s Ivanom u Zagrebu, dok je moja obitelj u našoj kući pored Požege. To su veliki troškovi jer, iako nas je Udruga Krijesnica uputila Zagrebačkoj Nadbiskupiji koji su nam ustupili na korištenje stan bez naknade, postoje mnogi drugi troškovi. Tu je maleno dijete i hrana, pelene. Lijekovi za jačanje Ivanovog imuniteta. Iako nemam za one dobre i skupe, kupujemo mu one za koje novca imamo jer ojačati mora. Mjesečno samo na režije ode i više od tisuću kuna. Jedva spajamo kraj s krajem. Dobio sam jednokratnu pomoć od Centra za socijalnu skrb i Braniteljske zaklade, ali novca nam treba za živjeti i za liječenje obojice sinova. Sada Ivana vozimo na kemoterapije, dok je naš Fabijan ostao u Dječjoj bolnici na neuropedijatriji zbog brojnih pretraga jer boluje od epilepsije", ispričao je Slavko Ljubić.

Ako želite pomoći obitelji Ljubić novčane donacije možete uplatiti na žiro račun Slavka Ljubića otvoren u Erste & Steiermärkische banci. Broj žiro računa: 3101934729

Žiro račun Erste & Steiermärkische banke: 2402006-1031262160

Vezane vijesti

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Tradicionalnu humanitarnu akciju "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine" organizirao je danas na glavnom zagrebačkom trgu Socijaldemokratski forum žena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika