Objavljeno u Nacionalu br. 774, 2010-09-14

Autor: Robert Bajruši

Europski katolički vrh na Pantovčaku: Josipovića pohode 34 kardinala

Iako su ga za vrijeme predsjedničke kampanje brojni svećenici kritizirali jer se izjašnjava kao agnostik, nakon što je postao predsjednik Republike Ivo Josipović je odlučio normalizirati odnose s crkvenim vrhom

PREDSJEDNIK Ivo
Josipović od početka
svog mandata njeguje
bliske odnose s vrhom
Katoličke crkve i
kardinalom Josipom
BozanićemPREDSJEDNIK Ivo Josipović od početka svog mandata njeguje bliske odnose s vrhom Katoličke crkve i kardinalom Josipom BozanićemZagrebački nadbiskup Josip Bozanić i 34 kardinala i biskupa posjetit će 1. listopada predsjednika Ivu Josipovića, doznaje Nacional. U Zagrebu će se između 30. rujna i 3. listopada održati godišnje plenarno zasjedanje Europske biskupske konferencije, u kojoj je jedan od potpredsjednika Josip Bozanić. Iz Kaptola je u Predsjednički ured stigao prijedlog za sastankom, a Josipović je, umjesto male delegacije, odlučio na Pantovčaku ugostiti sve čelnike biskupskih konferencija, na čelu s Peterom Erdoom, kardinalom iz Budimpešte.

Iako su ga za vrijeme predsjedničke kampanje brojni svećenici kritizirali jer se izjašnjava kao agnostik, nakon što je postao predsjednik Republike Ivo Josipović je odlučio normalizirati odnose s crkvenim vrhom.

Odmah nakon što je inauguriran, sastao se s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskupom Marinom Srakićem, često posjećuje različite sakralne objekte, a u pripremi je i posjet Vatikanu gdje se treba sastati s papom Benediktom XVI. U tom smislu, najavljeni susret s vodećim europskim kardinalima može se gledati kao nastavak Josipovićeve politike prema Katoličkoj crkvi.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika