Objavljeno u Nacionalu br. 774, 2010-09-14

Autor: Marko Biočina

Nakon ulaska u EU novi porezi za Hrvatsku

Pridruživanjem Hrvatske Europskoj uniji hrvatski građani mogli bi biti opterećeni još jednim novim porezom. Naime, kako je za njemački Financial Times prošlog tjedna potvrdio europski povjerenik za budžet i financijske programe Janusz Lewandowski, Europska komisija razmišlja o uvođenju novog modela izravnog europskog poreza kojim bi se financiralo funkcioniranje Unije.

Naime, 76 posto proračuna Europske unije danas se puni indirektno putem financijskih donacija nacionalnih vlada zemalja članica, a Lewandowski je izjavio kako je vrijeme da se prouče alternativni modeli punjenja europskog proračuna. Ipak, Europskoj uniji ne nedostaje financijskih sredstava.

Dapače, samo 2008. godine je u fondovima EU ostalo nepotrošeno oko 4,5 milijardi eura. Ipak, Lewandowski je poslije još jednom potvrdio svoj stav i ustvrdio kako EK proučava rješenja, od izravnog oporezivanja, preko uvođenja naknada na zračni prijevoz, poreza na financijske transakcije, do sredstava od planiranog sustava trgovanja emisijama stakleničkih plinova

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 14.09.10. 19:09

E sada to već ne izgleda dobro.


registracija
26/1/08

Rampa, 17.09.10. 20:17

Nije ni prije izgledalo dobro!

Samo što na žalost nemamo izbora, bolje unutra nego ostati van u društvu europskih sirotinjskih država van EU bez perspektive!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika