Objavljeno u Nacionalu br. 774, 2010-09-14

Autor: Berislav Jelinić

Blamaža elitne postrojbe: MORH-ovi specijalci pobjegli pred kišom

Jedinica je uvježbana za borbu protiv terorista, pomoć u mogućim elementarnim nepogodama i nesrećama većih razmjera, izvođenje diverzantskih akcija i slične zahtjevne zadatke, ali pokazne vježbe nisu izveli zbog jake kiše

BOJNA za specijalna djelovanja Hrvatske vojske smatra se najelitnijom vojnom postrojbom, pa je ne bi
trebalo ometati loše vrijemeBOJNA za specijalna djelovanja Hrvatske vojske smatra se najelitnijom vojnom postrojbom, pa je ne bi trebalo ometati loše vrijemeNeugodna se situacija dogodila prošli tjedan na proslavi desete obljetnice Bojne za specijalna djelovanja Hrvatske vojske sa sjedištem u Delnicama. Zbog lošeg vremena nisu se mogle realizirati pokazne vježbe te jedinice pred vrhovnim zapovjednikom, predsjednikom Ivom Josipovićem.

Vrijeme je toga dana u Delnicama doista bilo loše, ali ono nikako ne bi smjelo omesti najelitniju vojnu postrojbu u izvođenju pokaznih vježbi. Zapovjednik te jedinice brigadir Nikola Županić u pozdravnom je govoru izjavio da je ta postrojba nastala 8. rujna 2000. spajanjem djelatnika Središta za posebne borbene vještine iz "Šepurina" i 1. hrvatskog gardijskog zdruga.

Županić je tada izjavio da se radi o najelitnijoj i najuvježbanijoj postrojbi hrvatske vojske, dodavši da su njezini zadaci borba na kopnu, moru i zraku u svim vremenskim uvjetima. Jedinica je uvježbana za borbu protiv terorista, pomoć u mogućim elementarnim nepogodama i nesrećama većih razmjera, izvođenje diverzantskih akcija i slične zahtjevne zadatke, ali pokazne vježbe nisu izveli zbog jake kiše. Ta blamaža ruši kredibilitet i načelnika Glavnog stožera Josipa Lucića.

Vezane vijesti

Vojnici uz plaću dobivali i naknadu HZMO-a?

Vojnici uz plaću dobivali i naknadu HZMO-a?

Na sjednici saborskog Odbora za obranu, zamjenica ministra obrane Višnja Tafra otkrila je kako se u Hrvatskoj vojsci nalazi 31 djelatna vojna osoba… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 14.09.10. 09:37

Prije će biti da je loše vrijeme smetalo onima koji su vježbu trebali gledati.


registracija
28/2/08

lepiaf, 14.09.10. 10:49

zvuci poznato, zbog vremenskih neprilika odgadja se vjezba NNNI (nista nas nesmije iznenaditi), :))


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika