03.10.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

ISTRAGA

KRIM POLICIJA ISTRAŽUJE CENTAR VESNE GIRARDI-JURKIĆ

Sektor kriminalističke policije iz Pule, na temelju dopisa Državne revizije započeo je istragu u Međunarodnom istraživačkom centru (MIC) čije je voditeljica Vesna Girardi-Jurkić, bivša ministrica kulture RH i predsjednica županijskog ogranka Demokratskog centra, potvrdila je u srijedu glasnogovornica PU istarske Štefanija Žumber Prosenjak.
Ispituje se poslovanje te korištenje sredstava Ministarstva kulture i Međunarodnog središta hrvatskih sveučilišta u Istri za razdoblje od 1997. do 2000. godine. Novac je, prema ugovoru s Ministarstvom kulture, trebao biti korišten za istraživanje arheološkog lokaliteta Vižula kraj Medulina, za otkup časopisa Histria Antiqua i za znanstvene skupove u organizaciji MIC-a.
Zanimljivo je da je suprug Vesne Girardi-Jurkić, pulski odvjetnik Mirko Jurkić, ujedno bio ravnatelj Međunarodnog središta hrvatskih sveučilišta u Istri, a koja se donedavno pojavljivala kao partner MIC-a u nekim spornim aktivnostima.

Vezane vijesti

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Zagrebačka policija je potvrdila kako je dobila prijavu ministrice zaštite okoliša i prirode, Mirele Holy, kako joj prijete smrću u pismima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika