15.09.2010. / 08:37

Autor: Gameplay.hr

Nakon tri godine čekanja: PlayStation Store Hrvatska otvoren!

Konačno je službeno, dobili smo PlayStation Store!

PlayStation Store od sad je dostupan i u HrvatskojPlayStation Store od sad je dostupan i u HrvatskojOno što smo najavili u posljednjem broju GamePlaya konačno se ostvarilo! Nakon više od tri godine nestrpljivog iščekivanja PlayStation Store je službeno počeo s radom u Hrvatskoj. Više nećemo biti prisiljeni otvarati lažne PSN accountove po raznim stranim zemljama kako bi smo imali mogućnost digitalne kupovine obilja interesantnog sadržaja s PS Storea.

Kupovina na HR verziji Storea trebala bi biti omogućena uporabom svih standardnih domaćih kreditnih kartica ili pak korištenjem bonova. Kako doznajemo od službenog domaćeg distributera za PlayStation, tvrtke GMC, bonovi za HR store trebali bi se u prodaji pojaviti ovih dana.

Dakle, za sada je ponuda na PS Store Hrvatska slična trenutačnoj europskoj ali siromašnija. Što se tiče cijena, izgleda da su kao baza uzete one Engleske, s primjenom prodajnog tečaja funte (trenutačno 9,1). To znači da se još uvijek puno više isplati kupovati na američkom PSN Storeu gdje iste igre budu jeftinije i do 30% (kad se cijena preračuna iz dolara u kune).

Ipak, da ne bi bilo da ne podržavamo hrvatske inicijative, isprobali smo kupiti nešto na Hrvatskom PS Storeu i - nismo uspjeli. Naime, odbio je sve naše kartice (koje inače sasvim dobro funkcioniraju na Amazonu, Game.Co.uk i drugim online trgovinama). Iste kartice odbija i američki i europski Store tako da je problem neprihvaćanja hrvatskih kartica očigledno ostao neizmijenjen. Ili možda baš mi nemamo sreću (isprobali smo VISA i Mastercard kartice triju velikih hrvatskih banaka).

Kontaktirali smo zastupnika PlayStationa za Hrvatsku te dobili odgovor kako Sony radi na otklanjaju problema s aktivacijom kreditne kartice. Potvrdili su i kako identične probleme imaju korisnici ostalih zemalja koje su danas dobile podršku za PS Store (uz Hrvatsku to su Turska, Indija i Slovenija), te kako se nadaju da će vrlo skoro svi imati punu podršku za kupovinu sadržaja putem PlayStation Networka.

Vezane vijesti

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo je hrvatskim korisnicima predstavio dugo očekivane Ultrabook prijenosnike IdeaPad U30 i U410. Lenovo Ultrabook prijenosnici kombiniraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika