15.09.2010. / 09:01

Autor: Hina

Ivan Jakovčić polugol otvorio manifestaciju vizualnih umjetnosti "Tu smo 2"

Manifestaciju je sinoć na trgu Forum u Puli svečano otvorio istarski župan Ivan Jakovčić koji je u jednom trenutku izveo svojevrsni striptiz te skinuvši majicu uzviknuo "Skidajmo se do kraja!"

Slaven Tolja i Ivan Jakovčić; Foto: Duško Marušić/PIXSELLSlaven Tolja i Ivan Jakovčić; Foto: Duško Marušić/PIXSELLPrigodnom svečanošću sinoć je na pulskom Forumu otvorena druga međunarodna manifestacija vizualnih umjetnosti "Tu smo 2" koja se do 19. rujna u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti Istre održava u galerijskim i vanjskim prostorima Pule.

Svoje radove - crteže, performanse, fotografije, filmove i glazbu predstavit će oko 150 umjetnika iz Hrvatske i inozemstva.

Manifestaciju je sinoć na trgu Forum svečano otvorio istarski župan Ivan Jakovčić koji je u jednom trenutku izveo svojevrsni striptiz te skinuvši majicu uzviknuo "Skidajmo se do kraja!". Tom je prigodom Jakovčić pozvao Slavena Tolja, umjetnika i selektora ovogodišnjeg porečkog Annalea da mu se, unatoč njihovim razmiricama prilikom otvaranja Annalea, pridruži i stisne mu ruku, što je ovaj i učinio.

Tolj je naime izbornik Porečkog annalea na kojem je Jakovčić ove godine nezadovoljan viđenim rekao da bi ga najradije zatvorio.

Na večerašnjoj svečanosti otvaranja umjetnicima se obratila i ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Istre Gorka Ostojić-Cvajner koja je istaknula kako se manifestacijom "Tu smo" želi ponovno vratiti sjaj kulturnom starogradskom prstenu Pule.

Vezane vijesti

'Neka Zrće presele u Istru. Ja se lako skinem'

'Neka Zrće presele u Istru. Ja se lako skinem'

Istarski župan Ivan Jakovčić uzburkao je duhove kada je prije nekoliko dana javno investitorima poručio da ne investiraju u Brijuni Rivijeru. U… Više

Komentari

registracija
30/3/09

radar, 15.09.10. 09:58

brine me ovaj jakovčić

svaki put kad izađe u novinama je sve luđi (ne u pozitivnom smislu vec u smislu pogoršanja dijagnoze).


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika