15.09.2010. / 17:36

Autor: Nacional.hr

Nova Nissan Micra nadmašila očekivanja: U šest mjeseci naručeno 54 000 jedinica

Tvrtka Grand Prix International koja dodjeljuje najutjecajniju automobilsku nagradu u Tajlandu proglasila je Nissanov novi kompaktni automobil "automobilom godine" u kategoriji "automobila koji najviše štite okoliš"

Nova Nissan MicraNova Nissan MicraTvrtka Nissan Motor danas je objavila da je do 13. rujna, šest mjeseci nakon početka prodaje na prvom tržištu u Tajlandu, primila više od 54 000 narudžba za svoj novi kompaktni automobil Nissan March, odnosno Nissan Micru, kao što se zove na mnogim drugim tržištima.

Uvelike premašivši tvrtkina očekivanja, narudžbe nove Micre u vrlo su kratkom vremenu nadmašile regionalne mjesečne i godišnje ciljeve. Na tajlandskom je tržištu, gdje je sredinom ožujka najprije puštena u prodaju, u šest mjeseci naručeno više od 25 700 jedinica, što je 28 posto više od godišnjeg plana od 20 000 jedinica. U Japanu je do 13. srpnja, točno dva mjeseca nakon početka prodaje, bilo naručeno 21 857 jedinica. Time je više nego peterostruko premašen mjesečni cilj od 4 000 jedinica. U Indiji je od početka naručivanja 25. svibnja Nissan dobio više od 4 000 narudžbi, a u Kini je u dva tjedna od početka primanja narudžbi 30. kolovoza naručeno 3 000 jedinica.

"Ta potražnja za Microm jasno pokazuje da su kupci sjajno prihvatili naš novi svjetski kompaktni automobil, koji je pametnim projektiranjem automobilskoj industriji postavio cijeli niz novih standarda. Smatram kako je Nissanu ovo važan prvi korak na putu da do 2013. proda milijun jedinica tri modela konstruiranih na novoj V-platformi", rekao je Akihisa Suzuki, Nissanov marketinški menadžer zadužen za Micru/March.

Izvoz inačice s oznakom Micra u europske države iz indijske tvornice Chennai počet će u listopadu. Danas Nissan Micra u Europi, gdje se prvi put pojavila 1983., predstavlja gradski automobil s gotovo kultnim statusom.

Usto, Nissan će u prvim mjesecima 2011. proizvodnju Marcha pokrenuti i u Meksiku. Svoj novi kompaktni automobil Nissan će ponuditi u više od 160 država i regija diljem svijeta.

Izvrsne performanse

Nissan March prvi je automobil u prodaji koji ispunjava nove "ekološke" norme tajlandske vlade, osmišljene kako bi se potaknuo razvoj vozila koja su energetski učinkovita i neškodljiva za okoliš. Novi Nissan March odgovara potrebi za malom emisijom, a usto je najštedljiviji u klasi - za 100 kilometara treba mu samo pet litara goriva. Sa spremnikom goriva kapaciteta 41 l, Nissan March može s jednim punjenjem prijeći veliku udaljenost uz vrlo mali utjecaj na okoliš. Zahvaljujući prostranoj unutrašnjosti s pet sjedala, dobrim voznim performansama i privlačnom suvremenom dizajnu, tajlandski su kupci jako dobro prihvatili taj novi kompaktni hatchback.

U Japanu je njegova najveća štedljivost u klasi od 26 km/l, ostvarena primjenom novog sustava isključivanja motora dok vozilo miruje, zajedno s vrhunskim voznim svojstvima, jednostavnosti uporabe i pristupačnom cijenom osvojila široki krug kupaca. Oko 80 % narudžba odnosi se na automobile opremljene tom tehnologijom.

Micru su u Indiji kupci dobro prihvatili jer je posrijedi cijenom pristupačan automobil s mnogo obilježja koja se prvi put pojavljuju u tom segmentu, primjerice zračni jastuk na svim modelima i inteligentni ključ (I - key) uz pokretanje motora pritiskom na gumb. Budući da je tržišno pozicionirana kao automobil koji pojednostavnjuje gradski život, Micrina iznimna štedljivost i napredni dizajn presudno su utjecali na izbor kupaca.

U Kini Nissan March pokreće kombinacija motora HR15DE i novog automatskog mjenjača s najvećom snagom od 79 kW koji dobrim ubrzanjem udovoljavaju zahtjevima kineskih kupaca za snažnim automobilima.

Pohvalne kritike

Tvrtka Grand Prix International koja dodjeljuje najutjecajniju automobilsku nagradu u Tajlandu proglasila je Nissanov novi kompaktni automobil "automobilom godine" u kategoriji "automobila koji najviše štite okoliš". Žiri koji čine novinari, inženjeri, uvaženi sveučilišni profesori i automobilski stručnjaci procjenjuje automobile prema nizu mjerila, među kojima su dizajn, udobnost, štedljivost goriva, upravljanje, performanse, utjecaj na okoliš, zadovoljstvo kupaca i omjer uloženog i dobivenog.

Osvojio je i kinesku nagradu za "najuzbudljiviji novi automobil 2010." Članovi žirija na Međunarodnoj automobilskoj izložbi u Pekingu 2010. prepoznali su da će dolaskom novog Nissan Marcha kinesko tržište dobiti važan, zabavan i ugodan automobil kojeg kupci mogu s veseljem očekivati.

Od prve generacije Nissan Marcha koja je na tržište došla 1982., u Japanu i drugim krajevima prodano je više od 5,7 milijuna Marcheva, odnosni Micri.

Nissan March proizvodi se u posebno namijenjenim velikim tvorničkim pogonima diljem svijeta u skladu s najvišim standardima kvalitete koje je Nissan uveo sa svojim proizvodnim postupkom Production Way.

Vezane vijesti

Električni automobil sve popularniji

Električni automobil sve popularniji

Sedamdeset i jedan posto Europljana zainteresiran je za električni automobil, a više od polovice njih namjerava ga kupiti, prema istraživanju ureda… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika