16.09.2010. / 15:27

Autor: Hina

Slučaj Pukanić: Suđenje optuženima za ubojstvo ulazi u završnu fazu

Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Ivana Kršul pozvala je stranke da pripreme svoje konačne dokazne prijedloge, što znači da suđenje ulazi u završnu fazu

Ivana KršulIvana KršulVještak za telekomunikacije Miroslav Bača završio je danas svoje svjedočenje na suđenju za ubojstvo novinara i suvlasnika tjednika Nacional Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića pa bi obrana i tužiteljstvo sutra trebali predložiti svoje nove dokazne prijedloge.

Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Ivana Kršul pozvala je stranke da pripreme svoje konačne dokazne prijedloge, što znači da suđenje ulazi u završnu fazu. Uskoro se stoga mogu očekivati iznošenja obrana optuženika koji to nisu učinili na početku suđenja u veljači ove godine.

Obrana je najavila da će se dio njenih dokaznih prijedloga odnositi na "nove okolnosti proizašle iz telekomunikacijskog vještačenja".

USKOK će, kako se doznaje, predložiti čitanje tekstova iz Pukanićeva tjednika o tzv. duhanskoj mafiji te zapisnika o istrazi u Nizozemskoj koja se vodila protiv navodnog organizatora Pukanićeva ubojstva - srbijanskog državljanina Sretena Jocića i njegova kuma Slobodana Đurovića optuženog da je bio veza između Jocića i atentatora.

USKOK tvrdi da je Jocić atentat na Pukanića organizirao i zbog njegova pisanja o duhanskoj mafiji.

Uz Jocića kojemu se za isti zločin sudi u Beogradu te Đurovića, USKOK za ubojstvo Pukanića i Franjića tereti Roberta i Luku Matanića, Amira Mafalanija, Željka Milovanovića i Bojana Gudurića.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
12/5/10

kajsija56, 16.09.10. 15:43

Kaj je s vama u Nacionalu, dva žustra dana na suđenju "ubojicama", a vi samo šture informacije - ništa! Možda vam nije interesantno sad kad se stvar malo zaljuljala i kad je i vrapcima jasno da to smrdi do Boga. Vama će se vaše konstrukcije obiti o glavu jer NITKO NIJE KRIV DOK MU SE PRAVOMOĆNOM SUDSKOM PRESUDOM NE DOKAŽE SUPROTNO - ako vrijedi za velike ribe vrijedi i za male.


registracija
11/1/10

fluid, 16.09.10. 22:37

Kada će se suditi novinarima iz hrvatske koji su pomagali ubojicama u likvidaciji Ive?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika