16.09.2010. / 18:53

Autor: Hina

Merkur objavio da je insolventan, predložit će program restrukturiranja

Predsjednik uprave "Merkura" Bojan Knuplež izjavio je na konferenciji za novinare da je vjerojatni scenarij sada postupak prisilnog poravnanje obveza, a ne stečaj

Merkur će vjerojatno ići u prisilno poravnanje a ne stečajMerkur će vjerojatno ići u prisilno poravnanje a ne stečajUprava slovenskog trgovačkog lanca "Merkur" u četvrtak je objavila da je tvrtka insolventna, jer gubici prelaze polovicu temeljnog kapitala, te najavila izradu programa financijskog restrukturiranja koji će predložiti vjerovnicima.

Predsjednik uprave "Merkura" Bojan Knuplež izjavio je na konferenciji za novinare da je vjerojatni scenarij sada postupak prisilnog poravnanje obveza, a ne stečaj.

Najvjerojatniji scenarij nakon objave insolventnosti je prisilno poravnanje i "Merkur" će prije isteka jednomjesečnog roka sudu predložiti program financijskog restrukturiranja, prenose slovenski mediji napominjući kako ne vjeruje da će vlasnici kompanije provesti dokapitalizaciju.

Knuplež objavu insolventnosi vidi kao jedan korak na putu konačne sanacije i dogovora s bankama.

Među vjerovnicima banaka je 18 banaka i oko 1.500 dobavljača.

Najveći slovenski lanac trgovina tehničkom robom već je duže vrijeme u problemima zbog visokih obveza prema bankama i dugova dobavljačima, a mediji upozoravaju i na probleme nastale zbog pogrešnog modela privatizacije koje je pokušao izvesti menadžment tvrtke.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika