17.09.2010. / 11:38

Autor: Totalsport

Platini naredio istragu protiv Mamićevog 'progonitelja' Robina Bokšića

Bokšić, Hrvat iz Münchena, prijatelj braće Šapina, te njihov bivši suradnik. Bild je to dokazao fotografijom iz 2006. godine, na kojoj se Bokšić nalazi u društvu braće koja su potresla Njemačku aferom namještanja utakmica u koprodukciji sa sucem Robertom Hoyzerom, zbog čega je mlađi brat Ante, baš kao i sudac, odležao zatvorsku kaznu

Robin BokšićRobin BokšićJe li Robina Bokšića u redove Europske nogometne federacije (UEFA) ubacila kladioničarska mafija da bi poremetila UEFA-in korupcijski tsunami?, pita se njemački Bild...

Hipoteza se nalaže sama po sebi s obzirom na informaciju da je Michel Platini, predsjednik UEFA-e, naložio izvanrednu istragu protiv Robina Bokšića, vlastitog djelatnika koji je zaposlen kao antikorupcijski istražitelj u stožeru šefa UEFA-ine Disciplinske komisije Petera Limachera.

Ishod je to hitne telefonske konferencije u kojoj su, piše Bild, sudjelovali sam Platini, njegov generalni tajnik Gianni Infantino, Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rummenigge te dopredsjednik Karl Hopfner.

Razgovor su Bayernovi čelnici s vodećim ljudima UEFA-e obavili nakon što je bavarski klub podnio tužbu protiv Bokšića i njegova šefa Limachera, a sve nakon što je njemački magazin Stern otkrio informaciju da je ruska mafija namjestila polufinalni dvoboj Kupa UEFA-e 2008. godine između Zenita iz Sankt Peterburga i Bayerna. Bayern je nakon 1-1 u Münchenu izgubio u uzvratu 4-0, a Bokšić je navodno konstatirao da je bavarski klub pustio utakmicu zauzvrat inkasiravši milijunske svote u eurima.

Sam je Limacher također jednom kazao da je Bayern pod sumnjom za namještanje, iako sad tvrdi da to nije bio slučaj i da je njegova izjava pogrešno interpretirana. U svog se bliskog suradnika Bokšića, međutim, kune kao u "apsolutno povjerljiv izvor".

Nakon podnošenja tužbe, UEFA-in generalni tajnik Infantino izrazio je "UEFA-inu šokiranost Bayernovim postupkom". Sada se situacija mijenja...

Stern je također u svojoj istrazi došao do saznanja da je Bokšić, Hrvat iz Münchena, prijatelj braće Šapina, te njihov bivši suradnik. Bild je to dokazao fotografijom iz 2006. godine, na kojoj se Bokšić nalazi u društvu braće koja su potresla Njemačku aferom namještanja utakmica u koprodukciji sa sucem Robertom Hoyzerom, zbog čega je mlađi brat Ante, baš kao i sudac, odležao zatvorsku kaznu.

Četvrti čovjek na objavljenoj fotografiji je - Leo Messi. Nije poznato kojom je prilikom fotografija snimljena. Bild tekst završava rečenicom:

"Kad bi Lionel Messi samo znao s kim se dao fotografirati?!"

Hrvatima je Bokšić postao poznat otkako je stigao u Kuću hrvatskog nogometa ispitati suca Brunu Marića, a glede navodnih sumnji u namještenu utakmicu Hrvatskoga nogometnog kupa između Dinama i Hajduka.

Stern je također naveo da je protiv Bokšića u Njemačkoj i Hrvatskoj podignuto više kaznenih prijava zbog prevara.

Koga su to UEFA-ini šefovi zaposlili kao tajnog agenta, bit će valjda poznato nakon opsežne istrage.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika