17.09.2010. / 10:42

Autor: Hina

Dobit Oraclea skočila 20 posto

Safra Katz, dopredsjednik Oraclea, rekao je da je poslovanje vezano za softvere snažno poraslo u svim regijama, dok je prodaja hardvera "porasla brže nego što smo očekivali, na čelu sa serverima Sun Solaris i Exadatom"

Oracle je ostvario impresivne rezultateOracle je ostvario impresivne rezultatePoduprta akvizicijom tvrtke Sun Microsystems, dobit američkog informatičkog diva Oraclea porasla je u prvom fiskalnom tromjesečju za 20 posto na 1,4 milijarde dolara, priopćeno je u četvrtak iz te kompanije.

U istom razdoblju lani dobit mu je iznosila 1,1 milijardu dolara.

Prihodi od Sunovih hardverskih sustava dosegli su 1,7 milijardi dolara, te su činili 23 posto od ukupnih prihoda kompanije, koji su iznosili 7,5 milijardi dolara i uvećani su za 48 posto u odnosu na lani.

Safra Katz, dopredsjednik Oraclea, rekao je da je poslovanje vezano za softvere snažno poraslo u svim regijama, dok je prodaja hardvera "porasla brže nego što smo očekivali, na čelu sa serverima Sun Solaris i Exadatom".

Oracle je ove godine dovršio 7,3 milijarde dolara vrijednu kupnju Suna, te je ušao na tržište hardvera za kompjuterske servere i sustave pohrane podataka, na kojem se natječe s HP-om, IBM-om i Dellom.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika