17.09.2010. / 14:34

Autor: Hina

Komičar Sacha Baron Cohen glumit će Freddieja Mercuryja

Snimanje počinje sljedeće godine, rekao je producent Graham King, čiji GK Films na projektu sudjeluje zajedno s kućom Tribeca Productions Roberta De Nira i Jane Rosenthal. Njegove riječi potvrdio je i menadžer Queena Jim Beach

Sacha Baron CohenSacha Baron CohenZvijezda "Borata", Sacha Baron Cohen, glumit će glamuroznog rockera Freddieja Mercuryja u drami u kojoj je težište na danima slave proslavljenog pjevača grupe Queen, objavili su u petak producenti.

Scenarij za još neimenovani film potpisuje Peter Morgan, britanski scenarist koji stoji iza filmskih uradaka poput "Kraljice" i "Posljednjeg škotskog kralja". Redatelj za sada nije određen.

Snimanje počinje sljedeće godine, rekao je producent Graham King, čiji GK Films na projektu sudjeluje zajedno s kućom Tribeca Productions Roberta De Nira i Jane Rosenthal. Njegove riječi potvrdio je i menadžer Queena Jim Beach.

Težište filma bit će na razdoblju od nekoliko godina sve do, kako se smatra, najvećim trenutkom u povijesti 'banda': nastupom na Live Aid humanitarnom koncertu 1985. kada su Queenovci opčinili gledatelje na stadionu Wembley u Londonu i TV publiku diljem svijeta izvođenjem skladbi poput "We Will Rock You" i "Radio Ga Ga".

Skupina je nastavila sa snimanjem pjesama i turnejema usprkos pogoršanju zdravlja pjevača Freddieja Mercuryja. Dan nakon što je javnosti konačno objavio da boluje od AIDS-a, Mercury je podlegao bolesti u dobi od 45 godina.

Queen se prvi put proslavio 1975. svojim četvrtim albumom "A Night at the Opera" na kojem se nalazila Mercuryjeva skladba "Bohemian Rhapsody". Također je napisao i hitove "Crazy Little Thing Called Love" i "We Are the Champions".

Vezane vijesti

Sachi Baronu Cohenu 30 milijuna dolara za novi film

Sachi Baronu Cohenu 30 milijuna dolara za novi film

Sacha Baron Cohen zaraditi će barem 30 milijuna dolara na račun snimanja novog filma, a taj iznos rezultat je borbe velikih holivudskih kompanija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika