17.09.2010. / 17:39

Autor: Hina

Merkur Hrvatska solventan i nesmetano posluje

Zaključak uprave Merkura d.d. u susjednoj Sloveniji ne odnosi se na poslovanje u Hrvatskoj

Merkur Hrvatska posluje nesmetanoMerkur Hrvatska posluje nesmetanoTrgovačka tvrtka Merkur Hrvatska d.o.o. objavila je danas da se zaključak o insolventnosti matične kuće, slovenskog Merkura d.d., ne odnosi na poslovanje u Hrvatskoj, te da je tvrtka u Hrvatskoj solventna, redovno i nesmetano posluje te ispunjava obveze prema dobavljačima.

Uprava slovenskog trgovačkog lanca "Merkur" u četvrtak je objavila da je tvrtka insolventna, jer gubici prelaze polovicu temeljnog kapitala, te najavila izradu programa financijskog restrukturiranja koji će predložiti vjerovnicima.

U priopćenju Merkura Hrvatska se objašnjava da je zaključak Uprave matičnog Merkura d.d. o insolventnosti dio sanacijskog programa Merkura d.d. Naklo, a kako bi se osigurala što brža provedba svih potrebnih koraka u kojima će zajedno s bankama u Sloveniji osigurati sredstva za daljnje nesmetano poslovanje.

"Zaključak uprave Merkura d.d. u susjednoj Sloveniji ne odnosi se na poslovanje u Hrvatskoj, te napominjem da je tvrtka Merkur Hrvatska d.o.o. solventna, redovno i nesmetano posluje te prema tome ispunjava obveze prema našim dobavljačima", navodi se u priopćenju koje potpisuje direktor Merkura Hrvatska Gregor Adler.

Vezane vijesti

Na polovima Merkura pronađen led

Na polovima Merkura pronađen led

NASA-ina letjelica Messenger pronašla je novi dokaz o postojanju leda na polovima planeta Merkur, piše BBC. Temperatura na površini planeta može… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika