17.09.2010. / 18:10

Autor: Hina

Uragan Karl udario na obalu Meksičkog zaljeva

Uragan Karl u petak je udario na obale Meksičkog zaljeva prijeteći poplavama i odronima tla, no čini se da je poštedio naftne platforme uz meksičku obalu.

Uragan Karl (Foto: Reuters)Uragan Karl (Foto: Reuters)Uragan Karl u petak je udario na obale Meksičkog zaljeva prijeteći poplavama i odronima tla, no čini se da je poštedio naftne platforme uz meksičku obalu.

Karl, koji bi prema očekivanjima trebao proizvesti olujni val 4.5 metara iznad normalne razine, u petak ujutro bio je oko 80 kilometara sjeveroistočno od lučkog grada Veracruz, objavio je američki Nacionalni centar za uragane.

Karl, tropska oluja 3. stupnja, razvija je vjetrove brzine od 195 kilometara na sat dok se približavao obali.

Meksička naftna tvrtka Pemex objavila je da je evakuirala naftne platforme u zaljevu, no čini se da oluja nije nanijela veće štete.

Nekoliko sati prije očekivanog najsnažnijeg udara na obalu, oluja je već donijela obilne kiše a vjetrovi su čupali palmina stabla u Veracruzu.

Američki centar za oluje procjenjuje da bi prije toga mogao dodatno ojačati i naposljetku nestati u planinama uz meksičku obalu.

Vezane vijesti

Nismo došli po pouke iz demokracije

Nismo došli po pouke iz demokracije

Europljani nisu došli na summit G20 u Los Cabos u Meksiku da bi dobivali pouke iz demokracije, rekao je u ponedjeljak novinarima predsjednik Europske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika