31.12.2004. / 00:00

 

SVIJET-HRVATSKA

NEMA INFORMACIJA O DVOJE NESTALIH HRVATSKIH DRŽAVLJANA U JUGOISTOČNOJ AZIJI


Sudbina dvoje hrvatskih državljana, Mirjane Engleitner i Joze Gudelja, koji su u nedjelju u trenutku jakog potresa koji je izazvao niz tsunamija na području jugoistočne Azije, boravili u Tajlandu i dalje je nepoznata, izjavio je u petak načelnik Odjela MVPa za koordinaciju i praćenje rada diplomatskih misija i konzularnih ureda Vinko Ljubičić. Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova ima informacije o 78 osoba koje su boravile na području jugoistočne Azije u trenutku katastrofe u prošlu nedjelju.
Prema prijašnjim informacijama Jozo Gudelj je 24. prosinca iz Duesseldorfa otputovao za Bangkok, a Mirjana Engleitner, koja je nestala u Phuketu, zadnji se put javila na Badnjak. U potresu jačine devet stupnjeva po Richteru koji je u nedjelju pogodio Indijski ocean, uslijed čega su se digli razorni tsunamiji, poginulo je, prema posljednjim podacima, više od 125.000 ljudi, od čega najviše u Indoneziji, čak 80.000 ljudi.

Vezane vijesti

Radijacija u Fukushimi veća nego se tvrdilo

Radijacija u Fukushimi veća nego se tvrdilo

Radioaktivno zračenje u nuklearnoj elektrani Fukushimi Daiichi još uvijek je iznad prosjeka i sve je manje vode koja hladi oštećenu jezgru reaktora,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika