19.09.2010. / 17:50

Autor: Hina

Policija još ne zna uzrok smrti dvojice radnika u Susedgradu

Policija još uvijek ne zna koji je plin jučer usmrtio dvojicu radnika u podrumu tvrtke Portun-Ferrum u zagrebačkom Susedgradu, rekla je danas na konferenciji za novinare glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Jelena Bikić.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPolicija još uvijek ne zna koji je plin jučer usmrtio dvojicu radnika u podrumu tvrtke Portun-Ferrum u zagrebačkom Susedgradu, rekla je danas na konferenciji za novinare glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Jelena Bikić.

Bikić je rekla da je jučer oko 12,50 sati u Susedgradu (Priobalna ulica), u podzemnoj prostoriji koja služi kao garderoba i skladište unutar poslovne zgrade poduzeća iz zasad neutvrđenog razloga došlo do trovanja nepoznatom vrstom plina dvojice zaposlenika poduzeća, koji su od trovanja umrli.

Policija po dosad prikupljenim saznanjima zna da su se radnici, po završetku radnog vremena, otišli presvući u garderobu te su se srušili na pod. Nakon njih je u garderobu ušao i treći, 35-godišnji radnik koji je pokušao izvući jednog kolegu van, ali je osjetio slabost i vrtoglavicu te je izašao i pozvao policiju.

Njemu je pružena liječnička pomoć u KB Sestara milosrdnica, gdje je zadržan na liječenju i stanje mu je stabilno.

Prilikom intervencije policajka i policajac su također osjetili vrtoglavicu i slabost te su prevezeni u istu bolnicu gdje im je pružena liječnička pomoć i jutros su pušteni kući.

Na mjesto događaja izašli su radnici Gradske plinare te eliminirali mogućnost trovanja zemnim plinom, metanom ili ugljičnim monoksidom. Na mjesto događaja izašle su i sve druge nadležne službe (Zavod za javno zdravstvo, Zavod za toksikologiju, Centar za kriminalistička vještačenja, inspektor zaštite na radu i drugi). Očevid će biti obavljen kad se steknu sigurni uvjeti, rekla je Bikić. Doznaje se da je u sklopu podrumskih prostorija bila rupa koja je povezana sa septičkom jamom.

Policija još nije potvrdila identitet dvojice smrtno stradalih radnika.

Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 19.09.10. 19:29

kalmeta mora dati ostafcu!.
bitch


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika