19.09.2010. / 22:16

Autor: Ana Smrečki

Srbija popustila pred EU: Vuk Jeremić zbog Kosova morao podnijeti ostavku

«Vuk Jeremić je ostavku podnio nakon konzultacija s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, kao što je u pojedinim beogradskim medijima ranije najavljeno, nakon povratka srbijanskog šefa diplomacije iz New Yorka», stoji u obrazloženju

Vuk Jeremić je ostavku podnio nakon konzultacija s predsjednikom Srbije Borisom Vuk Jeremić je ostavku podnio nakon konzultacija s predsjednikom Srbije Borisom Srpski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić podnio je ostavku, piše Večernji list. Informaciju su prenijeli s brojnih susjednih portala, dok vodeći srpski mediji za ovu informaciju još nemaju službenu potvrdu.

Tak donose vijest da će predsjednik Tadić razgovarati s šefom srpske diplomacije nakon što se vrati iz New Yorka. Nakon susreta na kojem je glavna tema razgovora bila trebali na čelu Ministarstva vanjskih poslova doći do promjene, najave su se i ostvarile.

«Vuk Jeremić je ostavku podnio nakon konzultacija s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, kao što je u pojedinim beogradskim medijima ranije najavljeno, nakon povratka srbijanskog šefa diplomacije iz New Yorka», piše Večernji list.

Kako smo ranije izvještavali Opća skupština UN-a jednoglasno je prihvatila rezoluciju o Kosovu, čiji je prijedlog Srbija usuglasila s Europskom unijom, kojom se otvara put za dijalog Beograda i Prištine o unapređenju međusobnih odnosa.

Upravo je to jedan od razloga zbog kojih se tražila Jeremićeva ostavka, iako je on bio jedan od zagovornika 'tvrđeg pristupa' rezoluciji. Međutim, pod pritiskom Europske unije morao je pristati na ublaženu rezoluciju.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 20.09.10. 01:43

ta ostavka ništa ne mjenja srbi su bez nas jad i bjeda kao i mi bez njih dobro nam je Tito rekao da jedni bez drugih bi bili nitko i ništa i na kraju se to ostvarilo


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika