20.09.2010. / 14:23

Autor: Hina

Optužnica protiv đakovačkog gradonačelnika: Vinković na sud zbog putnih troškova

Vinkoviću je Sabor potkraj siječnja ove godine ukinuo zastupnički imunitet kako bi mogao biti kazneno gonjen. On je tada izjavio da iza svega "stoji vrh HDZ-a sa svojim sluganom, glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem i Državnim odvjetništvom"

Zoran VinkovićZoran VinkovićProtiv SDP-ova saborskog zastupnika i đakovačkog gradonačelnika Zorana Vinkovića zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužni prijedlog jer je od Hrvatskog sabora navodno nezakonito naplatio 12.500 kuna putnih troškova.

Ne otkrivajući optuženikov identitet, državno odvjetništvo je na svojim internetskim stranicama objavilo da 44-godišnjega saborskog zastupnika tereti za prijevaru u službi jer je od 11. siječnja do 19. studenoga 2008. naplatio putne troškove na što nije imao pravo jer je na saborske sjednice putovao službenim automobilom grada Đakova, a ne svojim privatnim, kao što je prikazivao saborskom tajništvu.

Na taj je način, kažu u odvjetništvu, ostvario nepripadnu materijalnu dobit od 12.500 kuna te za taj iznos oštetio državni proračun.

Vinkoviću je Sabor potkraj siječnja ove godine ukinuo zastupnički imunitet kako bi mogao biti kazneno gonjen. On je tada izjavio da iza svega "stoji vrh HDZ-a sa svojim sluganom, glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem i Državnim odvjetništvom" te da je HDZ-u u interesu prikazati da lopova nema samo u HDZ-u nego i u SDP-u.

Kazao je da je prijepornu svotu naplaćenih putnih troškova uplatio u državni proračun te da to nije učinio da bi priznao navodnu krivnju, nego da bi pokazao da mu novac ne znači ništa.

Optužni prijedlog protiv Vinkovića podnesen je zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu.

Za prijevaru u službi kaznenim je zakonom predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Vezane vijesti

'Promocija bolesti i nastranosti'

'Promocija bolesti i nastranosti'

Vladajuća saborska većina danas je oštro osudila te homofobnima i prostačkima nazvala izjave HDSSB-ovog zastupnika Zorana Vinkovića koji se zauzeo za… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 20.09.10. 19:32

12.500,00 kuna...
Jaca se bacila na "krupne ribe".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika