21.09.2010. / 12:54

Autor: Hina

Slučaj Pukanić: I Luka Matanić tvrdi da mu je policija nudila suradnju

Optužio je policiju da ga je pretukla prilikom uhićenja tjedan dana nakon atentata na odmorištu kod Spačve. "Tukli su me, razbili su mi nos i arkadu, bilo je najgrublje što je moglo biti"

Luka MatanićLuka MatanićLuka Matanić, drugooptuženi za ubojstvo novinara Ive Pukanića, ponovio je danas da nema nikakve veze sa zločinom, a policiju je optužio za brutalnost prilikom uhićenja te, kao i prvooptuženi Robert Matanić, rekao da mu je nakon uhićenja policija nudila suradnju.

"Dvojica policajaca koji su me obrađivali nudili su mi suradnju i puštanje iz pritvora ako kažem tko je ubio Ivanu Hodak i Pukanića", izjavio je Luka Matanić odgovarajući na kraju svoje obrane na pitanja branitelja i tužitelja.

Matanić je ponovio da je na dan Pukanićeva ubojstva bio u Brezovici gdje je po nalogu šefa radio kao bagerist, a nakon eksplozije u poslijepodnevnim satima u kojima su ubijeni Pukanić i njegov suradnik Niko Franjić odvezao je suoptuženog Željka Milovanovića svojim automobilom do benzinske postaje kod Ivanić-Grada. Ponovio je da nije sudjelovao u praćenju i pripremanju atentata.

Optužio je policiju da ga je pretukla prilikom uhićenja tjedan dana nakon atentata na odmorištu kod Spačve. "Tukli su me, razbili su mi nos i arkadu, bilo je najgrublje što je moglo biti."

Tvrdi da su policajci na putu do Zagreba stajali pored autoputa, izvukli ih iz automobila i pucali pored njih kako bi ih zaplašili. Po njegovim riječima dvojica policajaca koji su ga ispitivali u Zagrebu nudili su mu suradnju i slobodu ako kaže tko je ubio Ivanu Hodak i Pukanića.

Kao i njegov bratić Robert Matanić i Luka je ustvrdio da je krunski svjedok USKOK-a Tomislav Marjanović lagao u svojim iskazima. Priznao je da je s Robertom Matanićem bio u Bugarskoj jedan od 15-ak osumnjičenih Hrvata za teška kaznena djela no tvrdi da je to sve bilo "medijsko napuhavanje i prašina".

Luka Matanić je potvrdio da je kao 18-godišnjak 2002. osuđen radi prodaje marihuane i posjedovanja oružja. Godinu kasnije osuđen je radi posjedovanja marihuane.

U nastavku suđenja svoju obranu danas bi trebao iznijeti trećeoptuženi Amir Mafalani.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika