21.09.2010. / 19:39

Autor: Hina

Josipović u New Yorku: Bill Clinton obećao dovođenje američkih ulagača u Hrvatsku

Predsjednik Josipović u utorak je sudjelovao na otvaranju 6. godišnjeg sastanka Clintonove Globalne inicijative u New Yorku, na kojoj su se okupili predstavnici 90 zemalja, uključujući 67 sadašnjih i bivših državnika, oko 600 poslovnih čelnika i predstavnika više od 500 nevladinih organizacija

Ivo JosipovićIvo JosipovićHrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u utorak u New Yorku da mu je bivši američki predsjednik Bill Clinton na sastanku obećao dovođenje američkih investitora u Hrvatsku, koji bi ulagali u turizam.

"Bilo je razgovora o mogućim investitorima iz SAD-a. Bivši predsjednik Clinton je ponudio neke inicijative koje ću ja prenijeti hrvatskoj vladi", rekao je Josipović hrvatskim novinarima u New Yorku.

On je izrazio nadu da će Bill Clinton u dogledno vrijeme doći u Hrvatsku s investitorima, što bi trebalo pridonijeti gospodarskoj suradnji SAD-a i Hrvatske.

Na pitanje da li su spominjani konkretni ulagači, Jospović je rekao da se načelno razgovaralo o ulaganju u turizam.

Clinton i Josipović sastali su se u ponedjeljak navečer, a razgovarali su i o stanju u regiji.

"Predsjednik Clinton je poznat kao prijatelj Hrvatske i regije. Razgovarali smo o stanju u regiji, o potrebi da se stanje i dalje popravlja, da se između država uspostavi što bolja suradnja i da se rješavaju problemi iz prošlosti", rekao je Josipović, ističući da je "Clinton podržao napore koja Hrvatska poduzima u regiji".

Predsjednik Josipović u utorak je sudjelovao na otvaranju 6. godišnjeg sastanka Clintonove Globalne inicijative u New Yorku, na kojoj su se okupili predstavnici 90 zemalja, uključujući 67 sadašnjih i bivših državnika, oko 600 poslovnih čelnika i predstavnika više od 500 nevladinih organizacija.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika