22.09.2010. / 09:01

Autor: Nacional.hr

Jurica platio, Ivo vratio: Sanader 'posudio' službenu karticu za avionsku kartu

"Mislim da je posrijedi bio tehnički problem zbog kojeg se kartu nije moglo platiti iz Zagreba, pa je Jurica zamoljen da je plati iz New Yorka", rekao je odvjetnik Nevena Jurice Rajko Mlinarić.

Ivo SanaderIvo SanaderNakon što je prije nekoliko dana objavljeno da je bivši veleposlanik RH pri Ujedinjenim narodima Neven Jurica službenom karticom platio avionsku kartu do New Yorka kćeri bivšeg premijera Ive Sanadera, za cijeli se slučaj zainteresiralo i Državno odvjetništvo.

Naime, podatke o plaćanju avionske karte za stariju Sanaderovu kćer sada je i zatražilo Državno odvjetništvo jer u dokumentaciji koja je stigla iz MVP-a nije pronašao račun za avionsku kartu.

No, iz ministarstva se pravdaju činjenicom da Jurica za plaćanje avionske karte Sanaderovoj kćeri Petri nije sudski odgovarao jer ju je 'samo tehnički platio', a trošak je ubrzo podmirio bivši premijer.

Sa Zrinjevca su stigli detaljni podaci za spornih 120 tisuća dolara troška Nevena Jurice. Za oko 800 tisuća dolara MVP (od ukupno 950 tisuća dolara) nije poslalo dokumentaciju jer je na Zrinjevcu utvrđeno da taj iznos troškova nije sporan. No, u DORH-u sumnjaju da bi i među tih 800 tisuća dolara moglo biti skriveno još računa koji su sporni. Zato su zatražili sve račune Jurice na uvid, piše Jutarnji list.

Odvjetnici Nevena Jurice odvjetnici Ante Madunić i Rajko Mlinarić tvrde da je Jurica karticom ministarstva platio avionsku kartu, ali i da je taj novac Sanader brzo vratio.

"Mislim da je posrijedi bio tehnički problem zbog kojeg se kartu nije moglo platiti iz Zagreba, pa je Jurica zamoljen da je plati iz New Yorka", rekao je Mlinarić.

Bivši veleposlanik Jurica je osuđen zato što je procijenjeno da je 120.000 dolara potrošio na način koji nije mogao službeno opravdati. Utvrđeno je da je 32 tisuće dolara potrošio u restoranima, 45.000 po trgovinama, a s 26.000 dolara plaćao je taksi i napojnice.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
3/6/10

0000, 22.09.10. 09:18

Da, za ovaj lopovluk se je doznalo i novac je brže bolje vraćen (za sanadera trićavih 10.000,00 kn), a kada će biti vraćena ona (najmanje) 1.000.000.000,00 (milijarda) eura koju je CIA našla na cca 100 sanaderovih tajnih računa u Austriji i koje novinari još nisu nacrtali gospodinu Bajiću?!


registracija
1/1/70

, 22.09.10. 09:20

APSITE vec jedno najveceg MAFIJASA u drzavi majku vam......


registracija
11/1/10

fluid, 22.09.10. 10:43

puky, ima ih tko pohapsiti ali kojim sudovima ih predati?Odnosno biti će im dosuđene minimalne ili oslobađajuće kazne za njihova nedjela.Moralna kategorija davanja ostavki kada su uhvaćeni sa prstima u pekmezu,je nepoznanica u hrvatskih političara.A da i znaju šta je to moral,smatrali bi da se to jedino na njih ne odnosti.To su osobe koje su se izgubile ,zbog osjećaja nadmoći koju im vlast omogućuje,i u prostoru i u vremenu.Oni jednostavno nikoga doli samih sebe,ne primjećuju.Apsolutno odsustvo duha.


registracija
8/8/09

tovar62, 22.09.10. 11:00

Ivo uvik san mislio i jos mislim da si cist,a ako nisi,mlinski kamen oko vrata i u morske dubine,donekle bi skinija ljagu sa sebe,,,,i vec jednom progovori dali te Udbasi progone ilinsi stvarno lopov,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika