22.09.2010. / 10:43

Autor: Deutsche Welle

Nije sve u okusu: 'Slušate' li svoje omiljeno pivo?

Jedan od zadataka zvučnih inženjera je da osmisle dizajn za bolji zvuk, međutim to ne smije biti razlog za poskupljenje proizvoda. Zvučni dizajnere posebno oduševljava novi model jedne predimenzionirane boce

Većina ljudi živi u uvjerenju se u proizvodnji piva brine isključivo o dobrom okusu, međutim ti isti zasigurno nisu nikada čuli za zvučne dizajnere. Njihov dio posla je postići što bolji zvuk prilikom otvaranja pivske boce.

'Kad se boca otvori, očekivanja trebaju biti ispunjena jednim dobrim svježim pićem. Kod pojedinih zatvarača je to moguće ostvariti, a kod nekih ne', kaže zvučni dizajner Fridrich Blutner.

Tvrtka Sinotek već godinama radi na usavršavanju tih zvukova i njezine usluge koriste mnoge pivske kompanije. Zvuk se neprestano usavršava, a tvrtka redovito angažira i ljude koji ocjenjuju nove zvukove i opisuju na što ih on asocira.

Inspiraciju pri kreiranju zvuka, zvučni dizajneri ove tvrtke traže u planinskom predjelu pokrajine Saksonije. Zvuci iz prirode redovno se snimaju, jer kako tvrde, ti zvuci na čovjeka od najstarijih vremena jednako djeluju i bude jednaka očekivanja, baš kao žuboreći potok. On je asocijacija za osvježenje.

Jedan od zadataka zvučnih inženjera je da osmisle dizajn za bolji zvuk, međutim to ne smije biti razlog za poskupljenje proizvoda. Zvučni dizajnere posebno oduševljava novi model jedne predimenzionirane boce: moćan zvuk koji se čuje prilikom njenog otvaranja, kao i onaj prilikom točenja nevjerojatno podsjećaju na žuborenje potoka.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Znanstvenici će obnoviti pivo s broda potopljenog 1840.

Znanstvenici će obnoviti pivo s broda potopljenog 1840.

Ako biste rado probali pivo staro 170 godina, ne gubite nadu jer finski istraživači možda uspiju obnoviti pivo iz 1840. zahvaljujući tome što su u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika