24.09.2010. / 12:31

Autor: Hina

Za vikend ponovno kiša, ali bez vodenog vala kakav je bio prošlog vikenda

Očekuje se porast vodostaja rijeke Save na potezu od Jesenica do Siska te na nizvodnom dijelu od Jasenovca do Županje zbog prognoziranih oborina na slivu rijeke Une u RH i BiH te Bosne i Vrbasa u BiH

Slike poput ove ne bi se trebale ponoviti ovoga vikendaSlike poput ove ne bi se trebale ponoviti ovoga vikendaPrema raspoloživim podatcima i prognozama u Hrvatskim vodama ne očekuju tijekom vikende vodeni val u Hrvatskoj kakav je bio prošlog vikenda, izjavio je danas za Hinu zamjenik rukovoditelja obrane od poplava za vodno područje sliva Save Zoran Čavlović.

Ističe da tijekom noći nije bilo oborina na slivu rijeke Save, a prognoza oborina za tri dana prema podatcima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) pokazuje da se prve nove oborine mogu očekivati danas u poslijepodnevnim satima te će se nastaviti i tijekom subote i nedjelje.

Vodostaji rijeke Save na potezu od Jesenica do Jasenovca u daljnjem su opadanju, dok su na nizvodnom dijelu od Jasenovca do Županje u blagom porastu, pri čemu nema proglašenih mjera obrane od poplava na dionicama mjerodavnih vodomjera rijeke Save, naglasio je Čavlović.

Rekao je da će se očekivana količina oborina na slivu rijeke Save tijekom vikenda kretati otprilike u količinama od 30 do 60 milimetara po četvornom metru.

Očekuje se porast vodostaja rijeke Save na potezu od Jesenica do Siska te na nizvodnom dijelu od Jasenovca do Županje zbog prognoziranih oborina na slivu rijeke Une u RH i BiH te Bosne i Vrbasa u BiH.

Isto tako očekuje se porast vodostaja rijeke Kupe i njezinih pritoka te rijeke Sutle i Krapine s pritokama kao i lijevih pritoka rijeke Save.

Moguć je i porast vodostaja na vodotocima nižeg reda kao i na bujičnim vodotocima, naglasio je zamjenik rukovoditelja obrane od poplava za vodno područje sliva Save Zoran Čavlović.

Vezane vijesti

Slavonskom Brodu 3,5 milijuna kuna vrijedna kanalizacijska vozila

Slavonskom Brodu 3,5 milijuna kuna vrijedna kanalizacijska vozila

Komunalno poduzeće "Vodovod" iz Slavonskog Broda od danas je opremljeno sa tri nova vozila vrijedna više od 3,5 milijuna kuna (470.194 eura). Na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika