24.09.2010. / 13:53

Autor: Hina

HTZ-u nagrada na turističkom sajmu u Japanu

Predstavništvo HTZ-a u Japanu, otvoreno 2008., ove je godine nagradu za najbolje dobilo među 53 inozemna turistička predstavništva koja djeluju u Japanu

Niko BulićNiko BulićHrvatska turistička zajednica (HTZ) na međunarodnom je turističkom sajmu "JATA World Travel Fair", koji se u Tokiju održava od 24. do 26. rujna, dobila nagradu "JATA AWARD" za najbolje inozemno predstavništvo u Japanu, izvijestili su danas iz Glavnog ureda HTZ-a.

Tu nagradu svake godine na tom najvećem turističkom sajmu u Japanu dodjeljuje Udruženje japanskih turističkih agencija (JATA) temeljem analize i ocjenjivanja kvalitete prezentacije nacionalnih turističkih zajednica i njihovih promotivnih godišnjih aktivnosti.

Predstavništvo HTZ-a u Japanu, otvoreno 2008., ove je godine nagradu za najbolje dobilo među 53 inozemna turistička predstavništva koja djeluju u Japanu.

Nagradu je na sajmu direktoru Glavnog ureda HTZ-a Niki Buliću i voditelju japanskog predstavništva HTZ-a Edouardu Katayami Tripkoviću uručio predsjedavajući JATA-e Akira Kanai koji je tom prilikom istaknuo zadovoljstvo suradnjom s predstavništvom HTZ-a i dosadašnjim prezentacijama hrvatskog turizma u Japanu.

Predstavništvo HTZ-a iz Tokija prezentacije hrvatskog turizma osim u tom gradu organizira i u ostalim japanskim regijama te J. Koreji, a, kako ističu iz HTZ-a, uspostavilo je vrlo dobru suradnju i sa poslovnim partnerima, touroperaterima, turističkim udruženjima te hrvatskim Veleposlanstvom u Tokiju.

Kroz promotivne je aktivnosti radilo i na povećanju turističkog prometa iz Japana, pa se tako zadnjih godina bilježe porasti. Prošle je godine iz Japana u Hrvatsku došlo 163 tisuće ili 14 posto više turista nego 2008., a porast od 10 posto zabilježen je i s 221 tisućom noćenja japanskih gostiju.

Vezane vijesti

TUI: Hrvatska je ovogodišnji turistički hit

TUI: Hrvatska je ovogodišnji turistički hit

Hrvatska je, pored Malezije i švicarske regije Ticino, partner ovogodišnjeg sajma "Caravan, Motor und Touristik" koji ove subote u Stuttgartu otvara… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika