24.09.2010. / 17:38

Autor: Hina

Dodik prijetio odcjepljenjem i nazvao Silajdžića 'bolesnikom' i 'ubojicom Srba'

Na sastanku s liderima ostalih balkanskih država koji je također održan u New Yorku Silajdžić je u četvrtak, kako je priopćeno iz njegova ureda, upozorio da u BiH "još postoje političke snage koje žele dovršiti projekt Slobodana Miloševića

Milorad Dodik i Haris SilajdžićMilorad Dodik i Haris SilajdžićPredsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik nazvao je u petak predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisa Silajdžića "bolesnikom" i ponovio prijetnju kako će RS jednog dana odcijepiti od BiH.

Silajdžić koji predvodi državno izaslanstvo BiH u višednevnom posjetu New Yorku je tijekom ovotjednog istupa pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda i u kontaktima s američkim i drugim dužnosnicima pozvao na potporu ustavnim promjenama kako bi BiH postala učinkovitijom državom a istodobno je upozorio na sve veću opasnost od secesionističke politike koju zagovara aktualno vodstvo RS.

Na sastanku s liderima ostalih balkanskih država koji je također održan u New Yorku Silajdžić je u četvrtak, kako je priopćeno iz njegova ureda, upozorio da u BiH "još postoje političke snage koje žele dovršiti projekt Slobodana Miloševića".

"Ne znam ima li uopće smisla polemizirati s takvim bolesnicima kakav je Haris Silajdžić", izjavio je Dodik novinarima u petak u Banjoj Luci na upit da komentira Silajdžićeve istupe u New Yorku.

Dodik je ocijenio kako Silajdžić ima "patološku potrebu da komplicira stanje u BiH" ustvrdivši pri tom kako je nominalni šef bosanskohercegovačke države "u ratu iseljavao i ubijao Srbe".

Dodik je ustvrdio kako Silajdžićevi istupi ne mogu naštetiti RS jer će ona opstati dok je upitno što će biti s BiH.

"BiH će biti dok je mora biti", kazao je Dodik dodajući kako Srbi ne vjeruju u BiH.

"Odluka o RS je naša i mi (Srbi) ćemo o njoj odlučivati. Silajdžić nedvojbeno pridonosi da se taj proces ubrza a ja ga želim ohrabriti da to čini i dalje", zaključio je Dodik.

Vezane vijesti

Bankrotirani "Dewey&LeBoeuf" savjetovao i Dodika

Bankrotirani "Dewey&LeBoeuf" savjetovao i Dodika

Američka konzultantska kuća "Dewey & LeBoeuf", koja je u ponedjeljak objavila bankrot, poslovala je i s vlastima Republike Srpske od kojih je za… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 24.09.10. 20:31

hahah ko jebe više ta plemena bosanska


registracija
1/1/70

, 24.09.10. 20:41

Ne zna se tko je veci kriminalac i primitivac.


registracija
11/1/10

fluid, 24.09.10. 22:08

Dodik pokušava ponoviti djelo ubojice Ferdinanda u Sarajevu.Povijest se ponavlja jer se Srbima nije reklo DOSTA VIŠE!


registracija
20/1/10

Lloyd, 25.09.10. 01:17

Ma Dodik je komad budale i sljedbenik Milosevica. Zavrsiti ce isto kao i on. Doduse njegov narod nece zavrsiti kao i za vrijeme Milosevica jer ce neko morati snositi posljedice za novo sranje u Bosni. Ne moze se do vijeka praviti sranje po Bosni i reci nakon toga, "de ste bre ko nas zavadi" ili "ja bio u pozadini kuhar".


registracija
1/7/10

FRANCETIC, 25.09.10. 12:03

Ja osobno mislim da to sto Dodik govori upravo je obrnuto od onoga sto ce se dogoditi.


registracija
30/5/10

Heli, 25.09.10. 12:52

Sta prica Dodik. Cijeli rat je presjedio u Skupstini RS na Palama.Gledao je Karadzica, divio mu se i razmisljao, kako bi bilo lijepo da ga jednog dana naslijedi. I eto naslijedio ga je, pa je danas kako Bosanci kazu " pljunuti Karadzic".Prica sto je ranije poricao Karadzic.

Silajdzic bi bio jako dobar politicar u njegivim ocima da ne pominje genocid u Srebrenici i u tom kontekstu genocidnu tvievinu RS.

Dodik uporno negira genocid u Srebrenici ali
genocid u Srebrenici nije stvar pojedinačnog mišljenja, to je pravna činjenica prepoznata pravosnažnim odlukama više sudova u svijetu. Genocid u Srebrenici je najviše dokumentovan zločin u historiji. Svaka žrtva tog gnusnog zločina je identifikovana kroz strogu proceduru DNA analize, pa su Dodikove price , price bez argumenata a sve u skladu sa onom cuvenom tvrdnjom Dobrice Cosica

"laz je vid naseg patriotizma i potvrda nase prirodjene inteligencije.Lazimo stvaralacki, mastiovito i inventivno".

Eto bas tako radi bivsi mesear i svercer cigaretama Dodik..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika