25.09.2010. / 18:45

Autor: Hina

Vatikan: Prosvjedi žrtava svećenićke pedofilije 31. listopada

Američke udruge žrtava svećenika pedofila također su pozvale svoje članove ne okupljanje pred Vatikanom 31. listopada

Papa Benedikt XVIPapa Benedikt XVIMeđunarodni prosvjedi žrtava svećeničkog zlostavljanja održat će se 31. listopada pred Vatikanom, izvijestio je u subotu u Veroni glasnogovornik regionalne udruge žrtava svećeničkog zlostavljanja, prenijela je talijanska agencija Ansa.

"Bit će to međunarodni prosvjed. Idemo pred Vatikan i ondje ćemo još jedanput osuditi brojne pedofilske incidente koji su šokirali mlade žrtve, a upoznat ćemo ih tek sada", rekao je glasnogovornik udruge žrtava instituta "Antonio Provolo" koji okuplja gluhonijemu djecu, Marco Lodo Rizzini. Zaposlenici - svećenici i laici iz katoličkog instituta "Antonio Provolo" iz Verone optuženi su za zlostavljanje 67-ero gluhonijeme djece između pedesetih godina i 1984.

Američke udruge žrtava svećenika pedofila također su pozvale svoje članove ne okupljanje pred Vatikanom 31. listopada.

Žrtve seksualnog zlostavljanja danas su u Veroni tražile da se takva vrsta zlostavljanja proglasi zločinom protiv čovječnosti. Današnji skup prvo je javno okupljanje žrtava zlostavljanja koje su počinili svećenici u Italiji. Ondje je zatražena solidarnost sa žrtvama pedofila u Italiji te je ukazano da žrtve teško mogu ostvariti svoja prava zbog zakona prema kojemu takvi zločini zastarijevaju poslije deset godina.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
10/7/09

Anemona, 25.09.10. 19:20

Svaka cast odvaznosti zrtava!

Hrabrost da protestiraju pred Institucijom koja ih je morala - a nije,zastititi te koja je morala sankcionirati monstruozne pocinitelje zlodjela - a nije,jedini je put ka ozdravljenju unesrecenih dusa.


registracija
11/1/10

fluid, 26.09.10. 13:05

Karcinom se rijetko povuče molitvama.Ako se na vrijeme ne odstrani operacijom ili drugom radikalnom metodom,vlasnik karcinoma umire.Nekome to,očigledno,ni nakon višestoljetnog trajanja nije jasno.E pa konzekvence kad-tad stignu na naplatu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika