26.09.2010. / 11:28

Autor: Totalsport

Video: Mirko Filipović poražen nokautom na kraju meča

Mir je koljenom pogodio "Cro Copa" u glavu dok je hrvatski borac ručnim tehnikama pokušao zaraditi dodatne bodove kod sudaca, te ga je oborio na tlo, a onda je preuzimanjem dominantne pozicije i udarcem šakom u lice Hrvata natjerao suca na prekid

Hrvatski majstor mješovitih borilačkih vještina Mirko "Cro Cop" Filipović (36) poražen je u Indianapolisu od Amerikanca Franka Mira nokautom u posljednjim trenucima posljednje, treće runde na priredbi pod imenom UFC 119... Filipović je veći dio borbe jako dobro parirao pet godina mlađem borcu, ali je ipak posustao na samome kraju.

Mir je koljenom pogodio "Cro Copa" u glavu dok je hrvatski borac ručnim tehnikama pokušao zaraditi dodatne bodove kod sudaca, te ga je oborio na tlo, a onda je preuzimanjem dominantne pozicije i udarcem šakom u lice Hrvata natjerao suca na prekid. Sama borba inače nije ponudila previše atrakcije i osim uzbuđenja na samome kraju teško je mogla zadovoljiti publiku u Indianapolisu, koja je na trenutke iskazivala svoje nezadovoljstvo.

- Izgledalo je prilično ružno, da budem iskren. Ali vjerujem da je bolje izvući ružnu pobjedu nego ružan poraz. Moja strategija bila je da ga oborim na tlo. Pokušavao sam to cijelo vrijeme, ali znao sam da je opasan. Na kraju sam došao do pobjede bez korištenja jiu-jitsua – komentirao je nakon borbe Mir, koji je Cro Copu nanio osmi poraz u karijeri, a četvrti pod pokroviteljstvom UFC-a. Miru je ovo 14 ostvarena pobjeda u 19. borbi, te je svojoj listi uglednih protivnika koje je porazio dodao novo ime. Prethodno je između ostalih pobijedio Brocka Lesnara, Antonija Rodriga Nogueiru "Minotaura" i Cheicka Konga.

Pogledajte cijelu borbu

Vezane vijesti

Mirko Filipović lako pobijedio Jorgea

Mirko Filipović lako pobijedio Jorgea

Hrvatski borac Mirko Filipović upisao je, nakon devet godina, pobjedu u povratničkom meču u K-1 ring. U duelu u Madridu, nokautirao je Španjolca… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 27.09.10. 01:40

sramotna borba bez obzira na ishod


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika