26.09.2010. / 11:45

Autor: Nacional.hr

Dragičević prijavio lažno prebivalište i povećao milijunsku otpremninu iz Ine za 200.000 kn

Dragičević je podsjetimo dobio otpremninu od 6,8 milijuna kuna, nakon što je je mjesto predsjednika Uprave Ine pripalo predstavniku MOL-a. Taj podatak zapanjuje zbog činjenice što je Ina pod njegovim vodstvom dovedena do gubitka od čak 1,1 milijardu kun

Tomislav DragičevićTomislav DragičevićNekadašnji dugogodišnji direktor Ine Tomislav Dragičević – osim što je od te kompanije proljetos dobio rekordnu otpremninu u Hrvatskoj, preko prijavljivanja fiktivnog prebivališta u sklopu te otpremnine zaradio je još 200 tisuća kuna.

Prema pisanju Večernjeg lista, Dragičević živi u Zagrebu, u Rockfellerovoj 57, gdje prirez iznosi 18 posto dohotka, u što spada i otpremnina.

Međutim, prebivalište mu je prijavljeno u Općini Pušća, u Dubravi Pušćanskoj, Mladina 24, gdje mu se nalazi vikendica, a u toj općini prirez je tek 10 posto. Dragičević prema pisanju Večernjaka ima prebivalište u Pušći od 29. listopada 2004. godine iako cijelo vrijeme živi u Rockfellerovoj ulici, a u vikendicu u Pušću povremeno svrati. Zbog lažnog prebivališta i nižeg prireza Dragičević je uštedio i na plaći.

Štoviše, Dragičević sada kada je član Uprave Ine, i to navodno temeljem ugovora o djelu, prima bruto plaću od čak 146.000 kuna, što je oko 76.000 kuna neto. Na kraju mu tako zbog manjeg prireza mjesečno ostaje gotovo 4.000 kuna više nego da mu je prebivalište prijavljeno na stvarnoj adresi u Zagrebu i da plaća prirez od 18 posto, što je godišnje lijepih 48.000 kuna.

Dragičević je podsjetimo dobio otpremninu od 6,8 milijuna kuna, nakon što je je mjesto predsjednika Uprave Ine pripalo predstavniku MOL-a. Taj podatak zapanjuje zbog činjenice što je Ina pod njegovim vodstvom dovedena do gubitka od čak 1,1 milijardu kuna, kao i veliki porezni dug od čak 2 milijarde kuna.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 26.09.10. 12:50

Dragičević ili Dragičevići.Ima ih oko 4000 000 u Hrvatskoj.Na ovaj ili onaj način varaju i kradu svoju državu.Nisu krivi jer lopov se postaje po prilici koja mu se pruži.Uređena država sa funkcionirajućim zakonodavstvom zna takvima doći glave.No kako Hrvatska to nije,što iz interesnih što zbog nesposobnih razloga,većina prolazi nekažnjeno.Mali prekršaji represivnom ulogom policije,plaćaju danak punjenju proračuna.Najveće ribe sa najvećim iznosima prolaze bez kazne.Jednakost svih pred zakonom,kao temeljno ljudsko pravo,je na taj način izuzetno ugroženo.Predsjednica laže svjesno ili je nesposobna,kada kaže da su svi jednaki pred zakonom.U Hrvatskoj ima daleko više jednakijih među jednakima.I ona to jako dobro zna.Iz toga proizilazi da je korumpirana.Da bi se populistički dodvorila većini građana,svjesno laže kako bi,u toj boraniji od nezakonitosti,ipak zadržala Tuđmanovu doktrinu povlaštenih obitelji nakon domovinskog rata.I to je jedina istina ma šta ona izjavila.Ili bilo tko drugi prije ili poslje nje!


registracija
11/1/10

fluid, 26.09.10. 13:00

Kada se vladajući pozivaju na borbu sa korupcijom te kako su mnogi prijavljeni,prokazani,smjenjeni ili sl.,također je bacanje prašine u oči.Iz razloga što nakon krađa visokih financijskih vrijednosti,osobe možda i bivaju izopćene,malonjih i adekvatno zatvorene i sl.,te osobe u stvari dalje mogu jako dobro živjeti.Zbrinuti pokradenim a ne oduzetim vrijednostima.Dakle institucija konsfikacije imovine je najjači zakonski moment koji obeshrabruje potencijalne lopove.Kolike je lakomost onih koji varaju i kradu te dokaz da se radi o izuzetno primitivnim osobama sa najnižim strastima-bez obzira na stupanj obrazovanja-Dragičevići,Sanaderi,Pašalići i drugi,služe kao dokaz. Država ima i mora primjenjivati najrigoroznije svoje zakone a tada se proračun nebi morao puniti političkim manipulacijama uzimajući od najslabijih.Novca bi bilo daleko više od ispravne primjene zakona.Znaju to ovi na vlasti ali svjesno održavaju teoriju "200 najbogatijih u Hrvatskoj" po Tuđmanovoj doktrini.Jer Tuđman je mrtav-živio Tuđman.Vrlo jednostavno.


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 26.09.10. 17:10

Da je Tomo kojim slucajem obicni radnik do sada bi vec bio u zatvoru.Cak bi i Jaca odrzala konferenciju za stampu da objasni da je zabranjeno i kaznjivo tajiti porez.Ali posto Tomo nije obicni radnik najebace novinar koji se usudio iznijeti to u javnost.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika