26.09.2010. / 15:45

Autor: Hina , Nacional.hr

Babini štovatelji opet hodočastili: Četiri tisuće ljudi u Puli na rođendanu ratnom zločincu

Već tradicionalno okupili su se na parkiralištu ispred pulskog zatvora u kojem Abdić služi 15 godišnju kaznu zatvora zbog ratnog zločina počinjenog u Cazinskoj krajini.

Foto: Saša Miljević/PIXSELLFoto: Saša Miljević/PIXSELLOko četiri tisuće pristaša Fikreta Abdića u konvoju od 40 autobusa, više kombija i osobnih automobila iz svih krajeva Cazinske krajine, Velike Kladuše, ali i Slovenije doputovalo je danas poslijepodne u Pulu u čast 71. rođendana svog, kako su rekli "velikog vođe".

Već tradicionalno okupili su se na parkiralištu ispred pulskog zatvora u kojem Abdić služi 15 godišnju kaznu zatvora zbog ratnog zločina počinjenog u Cazinskoj krajini.

Fikreta Abdića su danas, tri dana prije 71. rođendana, posjetili članovi obitelji sin Ervin, kćerke Ervina, Elvira i Edina te unuci, zetovi i snahe.

"Babo se dobro osjeća, sretan je da smo se i ove godine okupili jer je ovo deseta godina kako je u zatvoru", kazala je novinarima nakon što je obišla oca, kćerka Elvira Abdić Jelenović. Prema njezinim riječima, on nema nikakvih primjedbi na tretman u pulskom zatvoru, ali ne koristi niti jednu pogodnost.

Foto: Saša Miljević/PIXSELLFoto: Saša Miljević/PIXSELL"Babo ne priznaje presudu, ne osjeća se zatvorenikom, pa tako ne želi koristiti niti pogodnosti koje može, poput slobodnih vikenda", kazala je.

Fikreta Abdića je posjetilo još dvadesetak Kladušana, članova nevladinih udruga i njegove stranke Demokratske narodne zajednice. Svi oni su danas ponovili kako ga je "hrvatsko pravosuđe nevinog osudilo".

"Oj Hrvati vi ste živa bića, vratite nam Fikreta Abdića", samo je jedan od izrečenih stihova Abdićevih pristaša u čast njegova rođendana.

Fikret Abdić je 2002. godine na Županijskom sudu u Karlovcu osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina u Cazinskoj krajini počinjenog u razdoblju od 1993. do 1995. godine. Tri godine kasnije, 2005. Vrhovni sud mu je smanjio kaznu zatvora na 15 godina. U pulskom zatvoru je od 2007. godine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika