26.09.2010. / 20:57

Autor: Ana Smrečki

Ono što se Bermudski trokut za brodove, to je kordunski za hrvatske zrakoplove

magistar aeronautike Josip Milošević upozorava da je nebo iznad Velebita klimatski nepovoljno za let. Pojašnjava da se na tom području sudaraju kontinentalna i mediteranska zračna masa, što uzrokuje vremenske neprilike

U zrakoplovnoj nesreći u Budačkoj Rijeci, srušila se sportska letjelica, pri čemu su poginuli poljski državljani U zrakoplovnoj nesreći u Budačkoj Rijeci, srušila se sportska letjelica, pri čemu su poginuli poljski državljani U posljednjih nekoliko dana u blizini Karlovca dogodile su se dvije zrakoplovne nesreće, u kojoj su srušena tri zrakoplova, a jedna je završila sa smrtnim posljedicama. Često rušenje zrakoplova na tom području već nazvalo kordunskim trokutom, a nije ni čudo, s obzirom na to da se u posljednjih pet godina na tom području srušilo šest aviona, u kojima je poginulo ukupno šest osoba.

Inspektor za zrakoplovne nesreće Dinko Vodanović po tom pitanju ne želi spekulirati. Je li zračni prostor Korduna opasan za zrakoplove ne može utvrditi. S druge strane, magistar aeronautike Josip Milošević upozorava da je nebo iznad Velebita klimatski nepovoljno za let. Pojašnjava da se na tom području sudaraju kontinentalna i mediteranska zračna masa, što uzrokuje vremenske neprilike, piše Večernji list.

U zrakoplovnoj nesreći u Budačkoj Rijeci, srušila se sportska letjelica, pri čemu su poginuli poljski državljani Andrej Domannsky i Andrej Krakovjak. Navodno je jedan od putnika bio instruktor letenja. Uzrok tragične nesreće je i dalje nepoznat. Milošević upozorava da su piloti često nepripremljeni na mikroklimatske uvjete, a da oni neiskusni lako padaju u paniku, nakon čega vrlo brzo izgube pojam o položaju i vremenu od kada su se čuli s kontrolom leta.

Vezane vijesti

Pet mrtvih u sudaru dvaju zrakoplova u Kanadi

Pet mrtvih u sudaru dvaju zrakoplova u Kanadi

Dva privatna zrakoplova sudarila su se u nedjelju iznad kanadske pokrajine Saskatchewana, pri čemu je poginulo svih pet osoba u objema letjelicama,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika