27.09.2010. / 08:40

Autor: Martina Čizmić

DORH istražuje bivšeg šefa Ine: Dragičević utajivao porez?

Da se ne radi o maloj uštedi govori i izračun prema kojem je samo na otpremnini iz Ine, Dragičević državu zakinuo za 200 tisuća kuna poreza zbog prebivališta u Pušći

Tomislav DragičevićTomislav DragičevićIako je bivši šef Ine, Tomislav Dragičević u središtu pozornosti zbog cijelog niza sumnjivih poslovnih poteza koje je učinio dok je bio na čelu hrvatske naftne kompanije, Zagrebačko državno odvjetništvo istraživati će i informacije o fiktivnom prebivalištu koje je prijavio kako bi plaćao manji porez.

Kako piše Večernji list, Dragičević je navodno prijavio fiktivno prebivalište u Općini Pušća koja, za razliku od Zagreba ima manji prirez, pa je na temelju toga plaćao manji porez. Njegovi susjedi u Pušći tvrde da Dragičevića na toj adresi nikada nema.

Da se ne radi o maloj uštedi govori i izračun prema kojem je samo na otpremnini iz Ine, Dragičević državu zakinuo za 200 tisuća kuna poreza zbog prebivališta u Pušći.

Ovisno o tome koliki je iznos štete, propisana je i visina kazne. Večernji list navodi podatak da je u slučaju štete do 30.000 kuna moguća zatvorska kazna do pet godina. U slučaju štete više od toga iznosa - zatvor koji sud može izreći je do 10 godina.

No, nije samo porez ono što Državno odvjetništvo istražuje u vezi s Dragičevićem. DORH-u su sumnjivi i neki poslovi koje je Dragičević dogovarao dok je bio na čelu Ine, a koji su, čini se, državu oštetili za više stotina tisuća, a možda i milijuna kuna. Spominje se odobravanje kredita Klariko voću iako je već tada Ina bila u dugovima, jeftina rasprodaja naftnih polja u Rusiji, namještanje natječaja za isporuku odjeće radnicima na benzinskim crpkama, preplaćen transport nafte, ali i mnoge druge.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
30/8/10

TonyP, 27.09.10. 08:51

gdje se taj podatak krio do sada? zar kadrovska nije znala gdje im direktor radi? pa mi smo mala zemlja, gdje se svi znamo i nema tajni. trebalo bi i kadrovsku procesljati kao pomagace.


registracija
30/6/10

petrus7, 27.09.10. 10:57

Nije on jedini. Ima mnogo ljudi koji to rade. Oni su sirotinja pa ih kužim ali ova lopurda? Malo mu što je nakrao pa je htio još. BANDA KRADEZEOVSKA.


registracija
3/9/10

vasiona55, 27.09.10. 13:46

Srami se Dragičeviću! Znam te kao mladog inženjera, koji se nije razlikovao od svojih kolega svojim znanjem i sposobnošću, već svojom arogancijom. Kakav si bio - takav si i ostao. I da ti Savka nije bila punica, guslao bi na nekom pogonu do mirovine, kako smo i svi mi, usudim se reći, i sposobniji od tebe, guslali. Danas uživamo u inženjerskoj mirovini od 3.000,00 kuna.Što ti znači punica u životu!


registracija
11/1/10

fluid, 28.09.10. 18:02

Čovjek tako janjasto izgleda a ispod vanjskog izgleda tiranosaurus rex-pohlepna zvjer.Stidio bih se ovakvog sina,oca i zeta djeda i bilo kojeg drugog oblika rodstva sa istim.Stidi li se on i može li se uopće stidjeti.?Dok gleda hrvatske ljude,poginule u ratu,invalide rata iz kojega je on profitirao,umirovljenike iz kontejnera,Kamensko itd.?Ne takvi su bez skorpula i milosti bilo za koga.Prema takvima treba tako i postupati.Po zakonu i bez olakotnih okolnosti.bez milosti.Otpad.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika