27.09.2010. / 11:35

Autor: Sanija Hasanić

Pomozite Franji Ivošu u najtežim danima borbe protiv tumora

Franjo Ivoš, 24-godišnji mladić iz Vinkovaca, preko noći je shvatio da njegov život neće biti onakav o kakvom je maštao. Zbog teške bolesti prikovan je za postelju, ostao je bez posla, a sada mu se život sveo na borbu protiv tumora i brojnih metastaza.

Teško bolesni Franjo Ivoš u društvu malenog rođaka Stefana PonjevićaTeško bolesni Franjo Ivoš u društvu malenog rođaka Stefana PonjevićaFranjo Ivoš je preko noći morao prihvatiti da za njega počinje neke novo, teže doba života. Ovaj 24-godišnji mladić iz Vinkovaca lani je ujesen otkrio da je ozbiljno bolestan. Kako je ispričala Franjina majka Marijana Ivoš, Franjo je preko noći izlaske i druženja s prijateljima zamijenio bolesničkom posteljom jer su mu liječnici dijagnosticirali tumor testisa i tešku anemiju.

"Naš je Franjo tek počeo raditi, doduše uz ugovor na određeno vrijeme, no poveselio se i počeo planirati svoj život. Preko noći sve su mu se želje rasplinule. Nedugo nakon dijagnoze tumora daljnjim pretragama liječnici su pronašli i brojne metastaze koje su zahvatile pluća, jetra i limfne čvorove Svima nam se urušio svijet, u trenutku nismo znali što bismo. Ubrzo je uslijedilo Franjino liječenje kemoterapijama u KBC Zagreb, a Franjo ih jako teško podnosi", ispričala je Marijana Ivoš, Franjina majka.

Dodala je kako je Franjo do sada prošao šest ciklusa kemoterapija kojima su liječnici uspjeli donekle zaustaviti rast bolesti i stvorili uvjete za Franjinu operaciju.

"Nažalost, samo dva mjeseca prije operacije Franji se bolest vratila i još više napala zahvaćene organe, liječnici su mu propisali još jaču kemoterapiju te vrlo često prima transfuzije trombocita jer se Franjina krvna slika nikako ne popravlja, a koliko mu je organizam oslabljen svjedoči i činjenica da je zadnji ciklus kemoterapija morao prekinuti", kazala je Franjina majka.

U obitelji Ivoš radi jedino Franjin otac Ivan koji s plaćom od 4,200 kuna skrbi za čitavu obitelj. Kako objašnjava Marijana Ivoš, Franjo je u prosincu prošle godine dobio otkaz, a njegov dvije godine stariji brat Josip tek je dobio posao, također na određeno.

"Teško živimo, jedva preživljavamo, a mnogo novca doista ode na Franjno liječenje. Moram biti iskrena i zahvaliti se suprugovoj firmi i Franjinim prijateljima koji su nam do sada dosta pomogli, no novac vrlo brzo nestane. Mnogo nas financijski iscrpe putovanja s Franjom na relacijama Vinkovci - Osijek - Zagreb. Svaka dva tjedna putujemo u Zagreb na kemoterapije. Kupujemo sinu lijekove za jačanje imuniteta jer je on jako slab zbog kemoterapija. Kuham mu posebno hranu jer zbog kempterapija Franjo miješa okuse, ne odgovara mu hrana. Njegovo stanje je trenutno kritično. Još uvijek ga ništa ne boli, a liječnici su nam rekli da je i bolje tako jer kada boli onda nije dobro. Teško nam je i da ne moramo nikada ne bi molili za pomoć. Unaprijed hvala svima koji će pomoći da mi pomognemo našem bolesnom djetetu", tužno je zaključila Marijana Ivoš.

Ako želite pomoći liječenju Franje Ivoša novčane donacije možete uplatiti na njegov tekući račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb. Broj računa: 3211383107 Žiro račun PBZ-a: 2340009-1000000013

Vezane vijesti

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Tradicionalnu humanitarnu akciju "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine" organizirao je danas na glavnom zagrebačkom trgu Socijaldemokratski forum žena… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 27.09.10. 14:47

Neka mu je sa srecom,biti ce tesko ali ne daj se.Uplatiti cu koliko mogu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika