27.09.2010. / 12:02

Autor: Hina

Nestle planira proširiti poslovanje s medicinskim prehrambenim proizvodima

U Nestleu žele biti pioniri nove industrije koja obuhvaća segment između hrane i farmaceutike i u tu svrhu će uspostaviti medicinski prehrambeni institut u Švicarskoj i ogranak pod nazivom Nestle Health Science

Peter BrabeckPeter BrabeckDiv prehrambene industrije Nestle planira u idućem desetljeću uložiti stotine milijuna dolara u proširenje dijela poslovanja s prehrambenim proizvodima koji pomažu u liječenju zdravstvenih tegoba, objavila je u ponedjeljak švicarska kompanija.

Time se nada ostvariti koristi od rastućeg tržišta prehrambenih proizvoda koji pomažu u liječenju kroničnih tegoba poput dijabetesa i pretilosti.

U Nestleu žele biti pioniri nove industrije koja obuhvaća segment između hrane i farmaceutike i u tu svrhu će uspostaviti medicinski prehrambeni institut u Švicarskoj i ogranak pod nazivom Nestle Health Science.

Peter Brabeck-Letmathe, Nestleov predsjednik uprave i bivši izvršni direktor, ustvrdio je da postojeći zdravstveni sustavi ne mogu izlaziti na kraj sa sve većim brojem oboljelih od dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti, Alzheimera i onih s problemima pretilosti.

"Znanost medicinskog nutricionizma skrojenog za potrebe pojedinca bavi se pronalaženjem učinkovitih i ekonomičnih načina prevencije i liječenja akutnih i kroničnih bolesti u 21. stoljeću", kazao je on.

Izvršni direktor Paul Bulcke novo poslovanje smatra obećavajućom poslovnom prilikom.

Nestle Health Science počet će s radom 1. siječnja 2011. a djelovat će kao ogranak postojećeg temeljnog poslovanja s prehrambenim proizvodima i bezalkoholnim pićima, kaže se dalje u priopćenju kompanije.

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača hrane sa sjedištem u Veveyu lani je ostvario prihode od približno 100 milijardi dolara.

Vezane vijesti

Za bikini hit, budi fit oduševio posjetitelje na Jarunu

Za bikini hit, budi fit oduševio posjetitelje na Jarunu

Veliko događanje Za bikini HIT, budi FIT! by Nestlé Fitness, održano na Jarunu, okupilo je brojne sudionike, među kojima se ističu Mario i Mirna… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika