27.09.2010. / 14:21

Autor: Hina

Zagrebački HNS: Sadašnje funkcioniranje Grada je neodrživo

"Zagreb će doživjeti devastaciju i sustav više neće moći funkcionirati nastavi li se politizacija i podmetanja gradonačelnika prema Gradskoj skupštini i Zagrebačkom holdingu", ustvrdio je Kovačević

Dragan KovačevićDragan KovačevićPredsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević ustvrdio je danas kako je sadašnja situacija vezana uz upravljanje gradom neodrživa zbog nesuradnje gradonačelnika, Zagrebačkog holdinga i Gradske skupštine te opovrgnuo neke tvrdnje da se na natječaj za direktore Holdingovih podružnica "javilo pola predsjedništva HNS-a".

"HNS ne sudjeluje u kadroviranju direktora. Na stranačkim tijelima nismo razmatrali niti jedno ime, niti jedan prijedlog, a ako se netko od članova HNS-a i javio na natječaj, to je njihovo pravo kao pojedinaca", kazao je Kovačević na konferenciji za novinare u zagrebačkom HNS-u.

Dodao je kako nije dobro da natječaj u Holdingu predugo traje te da je po njegovu mišljenju najprije trebalo reorganizirati Holding pa tek onda birati nove direktore.

"Zagreb će doživjeti devastaciju i sustav više neće moći funkcionirati nastavi li se politizacija i podmetanja gradonačelnika prema Gradskoj skupštini i Zagrebačkom holdingu", ustvrdio je Kovačević.

Osvrćući se na izjavu gradonačelnika Bandića da Holding više neće moći slati račune kao dosad, pitao je znači li to da su cijene dosad bile dva tri puta veće ili nešto treće. Izvjesno je, dodao je, kako se više neće moći zaduživati netransparentno kao dosad jer je Nadzorni odbor prvi put dao Holdingu naputke što raditi u narednom razdoblju što je, smatra, veliki korak prema boljem i transparentnijem poslovanju.

Tome će, tvrdi, pridonijeti tematska sjednica Gradske skupštine zakazana za 30. rujna o perspektivama razvoja Zagreba do 2015. na kojem će sudjelovati brojni ekonomski stručnjaci, "bez floskula i politizacije".

Zagrebački HNS će se u okviru izmjena Statuta Grada Zagreba založiti da vijeća gradskih četvrti otvaranjem vlastitih žiro računa doista ostvare pravnu osobnost kakvu imaju i "na papiru", tim prije što su u dosadašnjem sustavu bile zakinute jer su ionako male iznose dobivali "na kapaljku".

HNS-ova zastupnica u Gradskoj skupštini Morana Paliković-Gruden dodala je kako će se HNS u Skupštini založiti za zaštitu osnivačkih prava Grada i kad su u pitanju druge ustanove, a ne samo bolnice, prije svega Pučko otvoreno učilište pa će tražiti izvješće gradonačelnika o organizacijskom i financijskom poslovanju te ustanove.

"Kad je riječ o bolnicama, smatram da se ne može uštedjeti ni na koji drugi način osim restrukturiranjem za što sad nije najbolje vrijeme", dodala je.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

registracija
16/2/10

kazikako, 27.09.10. 20:50

ma šta hoćeš ti Kovačeviću đubre nemoralno ti oni koji su te primili u HNS!? Jesu li te pitali zašto si napustio SDP? Govno sebično i beskrupulozno, kad nisi prošao u SDP onda si brzo pobjegao u HNS. Zašto barem javnosti ne objasniš zašto si izišao iz SDP-a. Normalno da nemaš suvislo objašnjenje jer ti je na umu samo osobna korist i karijerizam.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika