28.09.2010. / 08:30

Autor: Hina

Jutarnja tjelovježba i šetnja tijekom dana- najbolji recept za zdravlje

To povećava pokretljivost i ukupnu kondiciju, omogućujući starijim osobama da ostanu aktivne i što duže neovisne. Od redovitih vježbi ima koristi i mozak jer se na taj način moždane stanice opskrbljuju kisikom i potiču rast novih stanica

Dobra kondicija pomaže starijim osobama da duže ostanu samostalne, a potreba za redovitim vježbanjem s godinama se povećava, ističu njemački znanstvenici.

"Deset minuta vježbanja svakoga jutra i žustra šetnja tijekom dana najbolje su jamstvo za održavanje kondicije", kaže Ingo Froboese, profesor iz Medicinskog centra njemačkog sportskog sveučilišta u Koelnu.

Mišići ne znaju za godine. "Oni nemaju biološki sat", tvrdi Froboese ističući da se "mišićna snaga u bilo kojoj dobi može udvostručiti za 12 mjeseci".

To povećava pokretljivost i ukupnu kondiciju, omogućujući starijim osobama da ostanu aktivne i što duže neovisne.

Usto, od redovitih vježbi ima koristi i mozak jer se na taj način moždane stanice opskrbljuju kisikom i potiču rast novih stanica.

"A u svemu je najbolje što ljudi dobre kondicije žive i do osam godina duže od prosjeka - i to izvrsnoga zdravlja", dodao je.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika